Herkese merhaba, arkadaşlar. Hemen soruma geçiyorum. 15 yaşındayım 4.5 ay önce boy kısalığı sebebiyle doktora gittim ve growth hormon(büyüme hormonu)
Aşırı düşük çıktı ve iğneye başladım ve 4.5 ayda 4.5 cm uzadim 165 oldum size sormak istediğim bu iğneyi kullanan varsa bilgi almak isterim ve bir de yazın her gün yüzüyorum spor yapıyorum basket oynuyorum barda asılı kalıyorum. Bunları yaparak 180 olur muyum? Şimdiden teşekkürler.
Canım ne kadar uzayacağın genetiğin ile baştan belirlenir ama bu özel süreçte vücudunu aşırı yoracak aktivitelerden uzak durmanı öneririm ki aldığın hormon kusursuz bir şekilde sirayet etsin vücuduna.
Herkese merhaba, arkadaşlar. Hemen soruma geçiyorum. 15 yaşındayım 4.5 ay önce boy kısalığı sebebiyle doktora gittim ve growth hormon(büyüme hormonu)
Aşırı düşük çıktı ve iğneye başladım ve 4.5 ayda 4.5 cm uzadim 165 oldum size sormak istediğim bu iğneyi kullanan varsa bilgi almak isterim ve bir de yazın her gün yüzüyorum spor yapıyorum basket oynuyorum barda asılı kalıyorum. Bunları yaparak 180 olur muyum? Şimdiden teşekkürler.
Herkesin vurdurması gereken bir iğnedir bence genotropin. Bu süreçte spor salonuna gitme. Basketbol, yüzme ve sprinting koşusunun büyük faydası vardır. Çeşme suyundan uzak dur. Şekeri kesme ama çok tüketme. Mümkün olduğunca şeker kaynağını doğadan karşıla. Bol bol uyu. Sağlam kalorini proteinini al abur cubura sakın kaçma. Paketli gıdalardan mümkün olduğunca uzak dur. Psikolojini yıpratma. Probiyotik al. Diş tedavilerinden mümkün olduğunca uzak dur bu süreçte bunları sıralayabilirim.
Onun dışında skyscraper metodu diye bir metot var. Tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ancak olumsuz sonuç alan kimse yok. Kurs şeklinde sattıkları için genel olarak prensibini bilmiyorum. Bu nedenle bu konu hakkında araştırıp araştırmaman sana kalmış.
Eğer çölyak çıkmadıysa tam buğday ununu işleyip tüketebilirsin. (fırınlardan işlenmiş almanı tavsiye etmem çünkü tam anlamıyla tam buğday unundan yapmıyorlar)
He bir de yazmayı unutmuşum. Bol bol güneşlen. D vitamini takviyesi alacaksan da çok çok düşük al. T3 hormonuna baktır eğer düşükse yükseltmek için bir takım ilaçlara başvur.
Merhaba. Kızım 01.01.2021 doğumlu. doğumda el parmaklarının 5'incisi (serçe parmağı) şüphelenip test yaptılar ve sillver russel sendrom (büyüme güçlüğü sendromu) tanısı kondu. Ailemizde yok ama bebeğin anne karnında kendi kendine yaptığı bir durum dedi doktorlar (zeynep kamil hastahanesi)
2 yaşına geldiğinde resmi olarak başvurumuzu yaptık ve GENOTROPIN kullanıyoruz. 3 ay önce başladık ve 6-7 yıl süren bir tedavi olduğunu öğrendik. Her gün yatmadan iğneyi uyguluyoruz. Şu an süreç iyi gidiyor. Kızım 8-10 yaşlarına gelsin yüzme voleybol gibi, müzik gibi aktivitelere ben de başlatmayı planlıyorum. Yurtdışından aileler ile görüşüyoruz hepsi de gayet olumlu sonuç alıyorlar.
Sizin de elinizin 5. serçe parmağı uç kısmı içe doğru mu? Bu rahatsızlığın en belirgin özelliği buymuş