Oyunu oynamaya başlayalı tam 1 yıl oluyor. Oyuna günlük olarak girersen zaman içinde kasmak zor değil fakat bu günlük girişi uzun süre yapman gerekir. İkinci seçenek olarak hızlı karakter almak istiyorsan geçici bir süre ya hayatsız gibi oyunu oynayacaksın veya cüzdanını ortaya koyacaksın. Benim hesabımda şu anda 3 tane sınırlı karakter var fakat bunun sebebi benim bütün 50/50 oranlarını kaybetmem ve karakter çıkarmak için olan 90 dilek hakkından karakteri hep geç çıkarmam. Bunun nadir bir ihtimal olduğunu hesaba katarsak oyunda 1 yılda en az 5 karakteri almak mümkün fakat karakter diyorum çünkü oyunda 5 yıldızlı özel silahları almak pay to win kısmına giriyor ve emeklerinizi boşa çıkarma ihtimali çok yüksektir. Yani kısacası oyunu oynayış şeklinize ve şansınıza bağlı olarak free to play olarak oynanılabilir bir oyundur.
Ama oyunun en kötü yanı oyunun hikaye açısından Inazuma bölgesinden sonra bozulmaya başlaması ve çocuk oyunu gibi ilerlemesi.
Şu anda oyundaki güncel bölge olan Natlan bölgesinde hikayede ana karakter tamamen amacından sapmış etrafta boş boş gezinen npc gibi hareket ediyor.
Bütün bunlara rağmen ''evet oynarım'' diyorsanız size önerim internetten 20-30 tl vererek içerisinde istediğiniz bir 5 yıldızlı karakterin bulunduğu bir e posta bağlı olmayan hesap satın alarak oyuna başlamanız olur çünkü bu hem hayatsız gibi oynama probleminden kurtarır hem de oyun zevkinizi daha çok artırır.
Hatta ben ilk hesabımda haritayı bitirince istediğim başka bir karakteri oynayabilmek için 25 tl ile e posta bağlı olmayan bir hesap alıp oynadım ve çok daha rahat oynamıştım.
Gacha oyunu oynamak istiyorsanız size kişisel önerim Genshin yerine Honkai Star Rail oynamanız olacaktır çünkü Genshin event ve ödüller konsuunda çok cimri bir oyun ve hayatsız gibi oynamanı gerektiriyor. Öbür taraftan HSR ödül konusunda çok bonkör ve kullanıcıların işine yarayacak özellik ve ödüller geliyor hatta önümüzdeki 3.2 yamasında metada olan 5 yıldızlı bir karakteri bedava verecekler hatta bu hakkımızı saklayıp başka bir karaktere harcamak gibi bir imkana sahip olacağız.
İyi Akşamlar.