Syntax Error Hectopat Katılım 2 Ocak 2021 Mesajlar 1.689 Çözümler 10 27 Şubat 2021 #1 Gentoo kurmak istiyorum ama EFI için Dual Boot bulamadım. Nereden bulabilirim veya ne yapmam gerek?
Arsenik Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 19 Nisan 2020 Mesajlar 3.657 Makaleler 1 Çözümler 18 Yer İstanbul 27 Şubat 2021 #2 UEFI Dual boot with Windows 7/8 - Gentoo wiki wiki.gentoo.org
2 246941 Petapat İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 30 Ocak 2019 Mesajlar 21.099 Makaleler 9 Çözümler 222 27 Şubat 2021 #3 The rEFInd Boot Manager Bunu da kullanabilirsin.
Syntax Error Hectopat Katılım 2 Ocak 2021 Mesajlar 1.689 Çözümler 10 27 Şubat 2021 #4 Arsenik dedi: UEFI Dual boot with Windows 7/8 - Gentoo wiki wiki.gentoo.org Genişletmek için tıkla... Burada sadece bölümlemeleri yapıyor diğer bölümler normal kurulum ile aynı mıdır? Çünkü dün yaptığımda grubu kuramamıştım hata vermişti.
Arsenik dedi: UEFI Dual boot with Windows 7/8 - Gentoo wiki wiki.gentoo.org Genişletmek için tıkla... Burada sadece bölümlemeleri yapıyor diğer bölümler normal kurulum ile aynı mıdır? Çünkü dün yaptığımda grubu kuramamıştım hata vermişti.
Arsenik Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 19 Nisan 2020 Mesajlar 3.657 Makaleler 1 Çözümler 18 Yer İstanbul 27 Şubat 2021 #5 Syntax Error dedi: Burada sadece bölümlemeleri yapıyor diğer bölümler normal kurulum ile aynı mıdır? Çünkü dün yaptığımda grubu kuramamıştım hata vermişti. Genişletmek için tıkla... Yaptığın bölümlemeye göre bağlarsan sorun olmaz.
Syntax Error dedi: Burada sadece bölümlemeleri yapıyor diğer bölümler normal kurulum ile aynı mıdır? Çünkü dün yaptığımda grubu kuramamıştım hata vermişti. Genişletmek için tıkla... Yaptığın bölümlemeye göre bağlarsan sorun olmaz.
A Ali998 Centipat Zamanın Tanığı Katılım 27 Ağustos 2020 Mesajlar 2.455 Çözümler 23 Daha fazla Cinsiyet Erkek 27 Şubat 2021 #6 Düz Gentoo kur, yeni EFI oluşturma, var olanı kullan ve os-prober indir.
Syntax Error Hectopat Katılım 2 Ocak 2021 Mesajlar 1.689 Çözümler 10 27 Şubat 2021 #7 Arsenik dedi: Yaptığın bölümlemeye göre bağlarsan sorun olmaz. Genişletmek için tıkla... Evet doğru yaptım ama şunu yazınca hata alıyordum grub-install --target=x86_64-efi --efi-directory=/boot
Arsenik dedi: Yaptığın bölümlemeye göre bağlarsan sorun olmaz. Genişletmek için tıkla... Evet doğru yaptım ama şunu yazınca hata alıyordum grub-install --target=x86_64-efi --efi-directory=/boot
A Ali998 Centipat Zamanın Tanığı Katılım 27 Ağustos 2020 Mesajlar 2.455 Çözümler 23 Daha fazla Cinsiyet Erkek 27 Şubat 2021 #8 Syntax Error dedi: Evet doğru yaptım ama şunu yazınca hata alıyordum grub-install --target=x86_64-efi --efi-directory=/boot Genişletmek için tıkla... --removable ekle. Yani grub-install --target=x86_64-efi --efi-directory=/boot --removable. Bazı anakartlarda bu seçeneğin eklenmesi gerekiyor, çoğu laptop için geçerli(Mesela benimki).
Syntax Error dedi: Evet doğru yaptım ama şunu yazınca hata alıyordum grub-install --target=x86_64-efi --efi-directory=/boot Genişletmek için tıkla... --removable ekle. Yani grub-install --target=x86_64-efi --efi-directory=/boot --removable. Bazı anakartlarda bu seçeneğin eklenmesi gerekiyor, çoğu laptop için geçerli(Mesela benimki).
Arsenik Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 19 Nisan 2020 Mesajlar 3.657 Makaleler 1 Çözümler 18 Yer İstanbul 27 Şubat 2021 #9 Syntax Error dedi: Evet doğru yaptım ama şunu yazınca hata alıyordum grub-install --target=x86_64-efi --efi-directory=/boot Genişletmek için tıkla... Ne hatası alıyorsun? Belki /boot/efi şeklinde yapmış olabilirsin, fstab ne durumda? Ek olarak çok tecrüben yoksa bulaşma derim.
Syntax Error dedi: Evet doğru yaptım ama şunu yazınca hata alıyordum grub-install --target=x86_64-efi --efi-directory=/boot Genişletmek için tıkla... Ne hatası alıyorsun? Belki /boot/efi şeklinde yapmış olabilirsin, fstab ne durumda? Ek olarak çok tecrüben yoksa bulaşma derim.
Syntax Error Hectopat Katılım 2 Ocak 2021 Mesajlar 1.689 Çözümler 10 27 Şubat 2021 #10 Ali998 dedi: --removable ekle. Yani grub-install --target=x86_64-efi --efi-directory=/boot --removable Genişletmek için tıkla... Denerim teşekkürler. Arsenik dedi: Ne hatası alıyorsun? Belki /boot/efi şeklinde yapmış olabilirsin, fstab ne durumda? Ek olarak çok tecrüben yoksa bulaşma derim. Genişletmek için tıkla... Arch kurdum 3 kere ve bu bölümde EFI yok gibi bir şeydi galiba. Son düzenleme: 27 Şubat 2021
Ali998 dedi: --removable ekle. Yani grub-install --target=x86_64-efi --efi-directory=/boot --removable Genişletmek için tıkla... Denerim teşekkürler. Arsenik dedi: Ne hatası alıyorsun? Belki /boot/efi şeklinde yapmış olabilirsin, fstab ne durumda? Ek olarak çok tecrüben yoksa bulaşma derim. Genişletmek için tıkla... Arch kurdum 3 kere ve bu bölümde EFI yok gibi bir şeydi galiba.