Gentoo'yu kurulum scriptleri ile kurarsak ne olur?

Kas Adam_321

Picopat
Yer
Denizli
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 7600X, RX 7900 XT, 32 GB RAM.
Meslek
Annem şakaları yapıcı
Merak ettim. Sadece fikirlerinizi almak istiyorum. Gentoo kullanacak kadar deneyimli değilim.

Hiçbir şey bilmeden kurmuş olursun ve en fazla 2 gün sonra kullanmayı bilmediğin, anlamadığın için silersin.

Önce Arch Linux'u araç olmadan, programsız kur. Sonra Gentoo'yu kurmayı öğrenmeye geç.

Gentoo'yu script ile kuran, kendisi kuramayan kişi kullanma adımını da beceremeyecektir. Kurulum adımları, Gentoo kullanımı hakkında çok fazla bilgi ve deneyim kazanmayı sağlıyor.

Ek olarak Gentoo kullanma hakkında bilgili olsan da sırf işleri hızlandırmak için scriptle kurmanı önermem. Kendi oluşturduğun script olmadıkça tamamen senin sistemine özelleştirilmiş ayarlarla kurulum yapamayacaksın. O durumda Gentoo kullanmanın anlamı kalmamış olacak.

Hiçbir şey bilmeden kurmuş olursun ve en fazla 2 gün sonra kullanmayı bilmediğin, anlamadığın için silersin.

Önce Arch Linux'u araç olmadan, programsız kur. Sonra Gentoo'yu kurmayı öğrenmeye geç.

Gentoo'yu script ile kuran, kendisi kuramayan kişi kullanma adımını da beceremeyecektir. Kurulum adımları, Gentoo kullanımı hakkında çok fazla bilgi ve deneyim kazanmayı sağlıyor.

Ek olarak Gentoo kullanma hakkında bilgili olsan da sırf işleri hızlandırmak için scriptle kurmanı önermem. Kendi oluşturduğun script olmadıkça tamamen senin sistemine özelleştirilmiş ayarlarla kurulum yapamayacaksın. O durumda Gentoo kullanmanın anlamı kalmamış olacak.

Peki abi archinstall ile kursam ne olur? Arch, Gentoo'ya göre bayağı kolay değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki abi archinstall ile kursam ne olur? Arch, Gentoo'ya göre bayağı kolay değil mi?
Arch, Gentoo'ya göre kolay ama Gentoo kurmadan önce Linux'un temel dosya yapısını, düzenlemelerini bilmen lazım. O nedenle Arch'ı archinstall ile kurduğunda Gentoo için hazırlanmış olmazsın.

Merak ettim. Sadece fikirlerinizi almak istiyorum.
Kurulum scriptleri ile kurarsan baştan zaten paketleri güncellemen gerekecek ve zaman kaybı yaşayacaksın.

Kurulacaksa Wiki'den veya ilgili videolardan öğrenmek gerekir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00