Geoffrey Hinton Google'dan ayrıldıktan beri yapay zekaların geleceği hakkında endişeleniyor

Evet biliyorum bu olaylar yaklaşık 2 hafta önce yaşandı ancak hâlâ gündemde olan bir konu olduğu için bir makale yazmak istedim. Ayrıca ne demişler: Geç olsun, güç olmasın. Hadi başlayalım. Yapay zeka konusunda önde gelen isimlerden birisi olan Geoffrey Hinton, ("Yapay zekanın babası" olarak da tasvir edilir.) Teknoloji devi Google'dan ayrıldıktan beri yapay zekaların tehlikeleri hakkında konuşmalar yaptı. Kendisi chatbotların yanii sohbet robotlarının insanlardan daha zeki olabileceklerini söylüyor. Şu şekilde söylüyor: "Şu anda, bildiğim kadarıyla bizden daha zeki değiller ama yakında olacaklar." ayrıca yapay zeka konusunda klasikleşmiş bir laf olan "Kötü insanların yapay zeka ile kötü işler yapması" sözünüde sürekli vurgu yapıyor. Mesela "Putin'in eline yapay zeka destekli robotların geçtiğini düşünün, bu daha fazla güç demektir." gibi örneklerde vermeyi unutmuyor. "Bu teknolojinin çok büyük bir avantajı var ancak yapay zeka güvenliği ile ilgili yatırımların çoğalması gerekiyor." Diyor. Kesin bir bilgi olmasa da ve pek sanmasam da bazı Türk kaynaklarda kendisinin "Google'da çalıştığım için pişmanım" dediği söyleniyor. Bu yazdıklarımı 2 hafta önce BBC ile yaptığı röportajda söyledi. Şu an da aratırsanız bununla ilgili 1-2-3 gün önce yapılmış haberlere denk gelebilirsiniz. Yanii konu hala taze. Hinton'a tamamen olmamakla beraber katıldığımı söylemek istiyorum. Yapay zeka güvenliği konusundaki yatırımların artması ile ilgili sözü hariç.

Makalemde herhangi bir "kopyala-yapıştır" unsuru yoktur. Ayrıca tamamen kendi çevirilerimdir.
Geoffrey Hinton'un BBC ile yaptığı röportajın özetinin yazıldığı web sayfası
Geoffrey Hinton'un BBC ile yaptığı röportajında söyledikleri için yapılan haber

Son düzenleme:
Elinize sağlık.

Yapay zekalar insanların işini kolaylaştıracak şekilde yazıldığı sürece sorun teşkil etmez. Doğru bilgi veriyorsa ve gerçekten zaman kazandırıyorsa iyidir.

Kötü amaçlar için yazılmadığı sürece problem teşkil edeceğini sanmıyorum.

Bence de öyle hocam. Zaten
Hinton'a tamamen olmamakla beraber katıldığımı söylemek istiyorum.
Kısmını sizin yorumunuz vebenzerleri için söyledim. Teşekkürler yorum için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…