Geometri nasıl halledilir?

Bosko

Centipat
Daha fazla  
Şu anda 10. sınıfım ve 9. sınıfta geometride epey zorlanmıştım. 10. sınıf geometri konularına gelmeden 9. sınıfı halletmek istiyorum. Hangi video serisinden ve kitaptan başlamalıyım? Önce konu anlatımını verip sonradan zor sorular çözecek bir seriye ihtiyacım var.

10. sınıf olduğun için başlangıç seviye öneririm bıyıklı matematik ve rehber matematiğin kamplarına katılman faydalı olacaktır.

Eyüp b. İle başla. Yanınada acil geometrinin ilacını al.

Şu ana kadar hiç Eyüp b. Dinlemedim ama zor diye duydum. Normalde matematiğim iyi ama geometride daha başlangıç düzeyinde olduğum için beni zorlar mı? Normalde 9. sınıfta biraz uğraşmıştım ama çok ve bayağı zorlanmıştım sorularda ne yapmam gerektiğini bulamıyordum.

10. sınıf olduğun için başlangıç seviye öneririm bıyıklı matematik ve rehber matematiğin kamplarına katılman faydalı olacaktır.

Yanına hangi test kitabını önerirsiniz?

Şu ana kadar hiç Eyüp b. Dinlemedim ama zor diye duydum. Normalde matematiğim iyi ama geometride daha başlangıç düzeyinde olduğum için beni zorlar mı? Normalde 9. sınıfta biraz uğraşmıştım ama çok ve bayağı zorlanmıştım sorularda ne yapmam gerektiğini bulamıyordum.
EyüpB aslında bence sanılanın aksine o kadar da zor değil. Sadece anlatımı daha net yani kısa ve öz anlatıyor. Bu da resmiyete giriyor gibi oluyor sadece. Bu yüzden de daha basitleştirilmiş ve görsel kullanan hocalara göre sanki zormuş anlaması zor havası katıyor.

Ancak hocayı gerçekten anlamayı isteyerek dinlerseniz gayet temiz bir anlatımı var bence matematik için. Kısa ve net anlattığı için direkt anlamak istediğiniz an anlıyorsunuz. Onun dışında diğer hocalar şaka yapıyor görsel ekliyor vs. aklınız çok karışıyor daha fazla doluyor kafanız.

Yanına hangi test kitabını önerirsiniz?

Kamp bittiğinde toprak yayınlarını silip süpürürsen farkı kendi gözünle görüceksin TYT netin minimum 7 veya 8 gelmeye başlayacak. En son olarak da Bilgi Sarmal'ını çözmelisin.

En baştan anlattığı akıcı ve kolay bir serisi var. O kampı takip et.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı