Geometri Sorusu

kamilg

Hectopat
Daha fazla  
İlk defa geometri görüyorum ve bu soruları çözemiyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim. Sağ taraftaki şekiller ve soruların altındaki turuncu yazılar benim cevaplarım.

2. soruda o tabanı açık olan yeri birleştirince bir doğru elde edersin.

Dıştaki açı 4α olduğu için içerisi 180-4α olur, diğer tarafın (3α) da iç açısı 180-3α olur. Şimdi orada bir üçgen oluştu değil mi?

Bu üçgenin iç açıları toplamı 180'e eşit şimdi 1 bilinmeyenli denklem kurup çözmemiz gerek.

Denklem:

180-4α+180-3α+α=180 !-- [(-4α)+(-3α)+α=-6α] -- (180+180=360)
360-6α=180 !-- 180'i ve -6α'yı da diğer tarafa atarsak
360-180=6α !-- [360-180=180]
180=6α !-- Her iki tarafı 6'ya bölersek

180/6=(6α)/6

α=30

ilk soruda ortada başlayan paralelden doğrudan başlayacak şekilde sola doğru bir doğru çiz. AC doğrusunun kesiştiği noktadaki açı paralellikten dolayı 4 alfa olur.

Üçgen kuralından dolayı; üçgenin iki iç açısı toplamı diğerinin dış açısına eşittir.
Yani 4 alfa + alfa = 100 olur.
5 alfa=100'den
alfa=20 olur.

Teşekkür ederim. Kısayoldan yapamaz mıyız, çok uzun geldi?

80 + 5a = 180 ise a = 20
Cevabınız için teşekkür ederim ama anlamadım.

Siz bu soruyu cevaplarken arkadaş muhtemelen CS falan oynuyordur. Bu kadar kolaycılığa fırsat vermeyin.
Kolaycılık değil çözemediği soruya yardımcı olduk ki zaten soru (kendi adıma konuşuyorum) basit. Şimdi bunu yazdık öğrenmiş oldu zaten.

Yalnız arkadaşım geometride pek öyle kısayol falan arama derim. He yok mu kısa yolu olan sorular? Var, ama bazı soru örneklerinde. Zaten bu tip soruları çözdükçe artık kafandan yapmaya başlarsın.

Bu arada Meslek lisesi mi Anadolu, Fen falan mı?

Bence gayet ev ödevini yaptınız, yinede karar sizin.
Benden eksilen bir şey olmadı, sadece 1 dakika ayırıp soru çözdüm ki faydası bile oldu bu sene üniversiteye hazırlanıyorum. Böyle ödeve can feda.

Ama tabi ki bu şekilde sorularını ödevlerini yaptıranlar olmasın yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…