Geometriyi Yapamıyorum!

Ahmet Özbey

Hectopat
Katılım
15 Ekim 2016
Mesajlar
44
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar ben 9.sınıf öğrencisiyim. Dersi derste dinliyorum. Ama çözmeye geldi mi zorlanıyorum. Bakış açım zayıf galiba. Diğer arkadaşlar çatır çatır çözerken ben bir soru için yarım saat düşünüyorum. Tavsiyeniz nedir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Geometri kolay değildir, evet, eğer öğrenirsen çok zevkli bir ders olduğunu görürsün. Öğrenme şeklini çözmen gerekiyor önce. Birisinin anlatımını dinleyerek mi kolayca anlıyorsun yoksa bir konu anlatımı yapan kitabı mı okuyarak daha kolay anlıyorsun?

Çok zorlandığın konuların fazla üstüne gitme, olmuyorsa olmuyordur. İlk başta kolay olan konuları kavra ardından zor olan konulara geçiş yaparsın. Emeklemeden yürüyemezsin.

Tabii matematik temelinin sağlam olması gerekiyor hepsinden önce. Youtube'ta zor olduğunu düşündüğün geometri konularını anlatan hocalar bulabilirsin.
 
Arkadaşlar ben 9.sınıf öğrencisiyim. Dersi derste dinliyorum. Ama çözmeye geldi mi zorlanıyorum. Bakış açım zayıf galiba. Diğer arkadaşlar çatır çatır çözerken ben bir soru için yarım saat düşünüyorum. Tavsiyeniz nedir?
Ekol Hoca var Youtube'ta onun videolarını izleyin.Soruları yazın sizde onun çözdüğü gibi çözün. Tekrar tekrar çözün zamanla çözmeye başlayacaksınız
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı