Gerçek hayat kaç FPS?

Biraz araştırdım İngilizce kaynakları, en mantıklı cevap gerçek hayat ve gözlerle ilgili bir Frame kavramı bulunmayacağı.
Çünkü kaydedilen, yapılan film olaylarında Frame oluyormuş.

Elimi hızlı bir şekilde sallayınca bunu 144 Hz monitörümdeki fare ile kıyaslıyorum ve tahminimce 400 FPS civarı diye düşünüyorum. 280 Üzeri olduğundan eminim çünkü 280 Hz monitörde bile takip edebiliyorum. Elim kadar net olmuyor yakın olsa da.

Ama şöyle bir teorim de var, her zaman 400 FPS çalışmıyor olabilir gözlerimiz. Yani gece ışığı salladığımda sanki 165 Hz'e yakın gibi hissettiriyor. Ama kesinlikle malum kesimin dediği gibi 60 Hz değil...

Açıkçası ben inandım. İzindeyim!

Gözlük takıyorum. Gözlüğü çıkarınca grafikler Low ve 144P oluyor. Takınca ise grafikler Ultra 1080P oluyor. Sabit 100-200 FPS görüyorum

240Hz'e upgrade edeceğim yakında şimdilik 144Hz ile takılıyorum. Motion Blur sabah kalktığında %90'a çıkıyor, sonrasında daha aşağı değerlere inebiliyor. Genelde 2K ile geziyorum gözlük takınca 4K oluyor. Göz panelimi de upgrade'lersem yakında 8K'ya çıkaracağım ama dead pixel çıkmasından korkuyorum sizce gözsepeti.com güvenilir midir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…