Gerçek hız testi nasıl yapılır?

marfix

Hectopat
Daha fazla  
TurkNet müşterisiyim. 50 Mbps tarifesini kullanıyorum. Statik IP adresim bile var ama ne zaman bir internet sitesine girmeye çalışsam kasıla kasıla giriyor. Google'da bile 2 saniye takılma olur mu ya? Sürekli devam eden bir durum artık bunaltmaya başladı.
Speedtest üzerinden test yapıyorum sonuçlar böyle çıkıyor.

Çünkü kendi sunucuları üzerinde test yapıyolar.

Ping ve tracert burada.

Farklı bir tarayıcı ile deneme imkanınız oldu mu, ping ve tracer sonuçlarınız gayet iyi değerlerde.

Speedtest üzerinden farklı sunucuyu manuel olarak seçebiliyorsunuz. Değerleriniz normal gözükmekte. Kullandığınız tarayıcı nedir? Farklı bir DNS adresi kullanıyor musunuz?

Speedtest'te testler tam olarak gerçeği yansıtmayabiliyor çünkü firmalar oradan yapılan testlerde yüksek sonuç alıp ortalamalarını yükseltmek için özel olarak kendi sunucularına yönlendiriyor. Elle Frankfurt'tan bir sunucu seçmeyi deneyebilirsin veya Fast.com öneririm.

Ekleme: Normalde Fast sitesi direkt Netflix sunucularına test yapardı fakat bu site de beni Superonline'ın kendi sunucusuna yönlendirdi. Sanırım şu an en mantıklısı Speedtest'ten elinle Almanya Frankfurt sunucularından birini seçip denemek.

Son düzenleme:

Frankfurt testim böyle. Ping değerlerime bakar mısınız?

Tarayıcımı soran olmuş Opera GX kullanıyorum. Sorun bu ise eğer değiştirebilirim.

Eki Görüntüle 1614577

Frankfurt testim böyle. Ping değerlerime bakar mısınız?

Tarayıcımı soran olmuş Opera GX kullanıyorum. Sorun bu ise eğer değiştirebilirim.

Frankfurt ping değeriniz çok fazla.
Bir de bu siteden hem TurkNet sunucusunu hem de Frankfurt sunucusunu test edebilir misin?

Nperf sitesine göre hızlar ve pingler iyi dalgalanma göremedim ama Speedtest sitesindeki pinginiz aşırı fazlaydı.
DNS değiştirmeyi denediniz mi şu an TurkNet DNS kullanıyorsunuzdur sanırım.
Benim DNS ağ ayarları kısmında otomatikde.Turknet DNS nedir ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…