Gerçek İnternet Hızını Öğrenme

SıtkıOnur

Kilopat
Arkadaşlar selam. Ben Speedtest sitesi üzerinden sonuç yaptığımda genelde bir sunucu bağlıyor ve örneğin uploadım 2.9 çıkıyor. Uygulamasında başka sunucuya bağlıyor ve uploadım 3.35 falan çıkıyor. Kendim başka bir sunucu seçip yaptığımda 3.70 falan çıkıyor. Kablonet'in internet sitesinden sonuç yaptığımda 4.16 upload çıkıyor. Şimdi ben gerçek hızını nasıl tamamıyla öğrenebilirim? Şimdi ben 4.16 olanı kendime değer alsam veya 3.35 olanı alsam hangisi doğru çıkacak? Tam ve değişmeyecek internet hızımı nasıl öğrenebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Modem değil Router o. Hangi sağlayıcıdan hizmet alıyorsun? Duvardan ethernet kablosu geliyor onu mu takıyorsun Router'a?
Evet duvardan geliyor. Aratwifi sağlayıcım. Yeni bina olduğu için şuanlık çoğu firma destek sunmuyor Eylül ayı içerisinde hepsi desteği sunucak SuperOnline geçmeyi bekliyorum.
Mesela ben speedtestin uygulaması ile test yapıyorum bir sunucu seçiliyor otomatik ve o sunucu sonucunda uploadım 3.65 çıktı hemen ardından speedtesin internet sitesi üzerinden aynı sunucuyu seçip test yaptığımda 2.90 çıkıyor tekrar uygulamadan yapıyorum yine 3.60 civarları ama site 2.90 civarları hangisi doğru şimdi bunun.

Son düzenleme:
Router'a hat değeri yazmaz çünkü hat yok wi-fi ile internete giriyorsun. Arayıp öğreneceksin ya da varsa sağlayıcının panelinde yazar.
Tamamdır dostum ama gerçekten aklımı karıştırdı şu speedtest sitesinde farklı uygulamada farklı gösteriyor tüm cihazlar böyle herneyse yardımın için teşekkürler.

Speedtest gerçeğe en yakın değerleri sunan hız testi firmasıdır. Diğerlerinden 10Mbps çıksa bile birşey ifade etmiyor. Mesela geçen birinde test yapmıştım. Download ve ping sonuçlarını yanlış çıkarttı. Paketim 50Mbps olmasına rağmen download'ı 57Mbps çıkartmıştı. Ping normalde 1ms. Onu da 5ms çıkartmış. Belki sunucu kaynaklıdır. O kesin değil. Ama download kesinlikle yanlıştı. Öte yandan Speedtest.net doğruya en yakın sonuçları çıkartıyor. İstanbul'da oturuyorsanız Radore veya kendi ISS'nizin de sunucusunu seçebilirsiniz.

Test yaptığım sitede buydu:

Sorun o degil dostum, az dikkatli okusaydın keşke. Speedtest internet sitesinden test yapiyorum ve Turk Telekom adana seçiyor sunucuyu uploadim 2.90 2.95 çıkıyor sonra Speedtest'in uygulamasiyla hem bilgisayarda hem de telefonda yapiyorum ve ayni sunucu seçiliyor yine ama upload 3.40 3.50 çıkıyor. Hangisi doğru şimdi? Uygulama hatalı falan mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…