Gerçeklik algımızın ötesinde midir?

333365

Yottapat!
Bin Çözüm, Bir Efsane Çözüme Giden Yol 1000'e Doğru Tam Bir Technopat'sınız! İlk 5 Haneli Mesajınız! Mesaj Sayısında Ender Kişilerdensiniz!
Makaleler
65
Gerçeklik algımızın ötesinde midir? Algıladığımız şeyler gerçekliğin, gerçeğin bizzat kendisi mi? Yoksa sadece zihnimizde bir yorum mu oluşturuyoruz? Sizler ne düşünüyorsunuz?

Dunyayi ve evreni oldugu gibi degil, beynimizin onu nasıl sekillendirdigini goruyoruz. Yani sadece beyinimizde bir yorum olusturuyoruz.

Yaratılmış varlıklar olduğumuz için gerçeği kavramamızın mümkün olmadığını düşünüyorum. Yaratıcı nasıl görmemizi istiyorsa öyle görüyoruz. Ama hayatta tek bir gerçek var o da ölüm. Belki ölünce gerçekleri görebiliriz.

İnsandan insana göre algılar değişiyor ve bir başkasının bir şeyi nasıl algıladığını tam olarak bilmiyoruz bu yüzden ötesinde olduğunu düşünüyorum.

Gerçeklik kişiye göre değişir bence. Arkadaşın dediği gibi evreni düşündüğümde milyonlarca galaksilerin, kum taneleri gibi gezegenlerin var olduğunu düşününce. Uzayın bu kadar geniş olması insanın düşünce ve gerçeklik algısını zorluyor ve aslında evrende yerimizin bir önemi olmadığını anlıyorum.

Deneysel ortamda kanıtlaya biliyorsan, olguysa gerçektir. Metafizik gerçek sayılmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…