Gereksiz ceza

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu forumun bence tek eksisi bu. Tamam herkes düzgün, anlaşılır, kurallara uygun yazmalı. Ufak tefek şeyler gözardı edilebilir bence. Bu şekilde şahsen gereksiz bulduğum cezalardan dolayı insanların yardım etme isteği kayboluyor. Bir kere sırf kısaltmaları küçük yazdığım için ceza aldım. O an hesap silinebilse direkt silecektim ancak silinemiyormuş.

Ufak tefek dediğiniz şeyler aslına bakarsanız pekte ufak tefek değil.Eğerki kendi dilimizin kurallarına uyarak yazmaya özen göstermeyeceksek bu işte bir sıkıntı vardır.

Akabinde kısaltmalar için belirli kurallar var yanlış hatırlamıyorsam mesela bazı kısaltmalar Xxxx şeklinde yazılırken bazıları XXXX şeklinde yazılması gerek.Eğerki bu kuraldan dolayı aldıysanız evet bu konuda biraz haksızlık olmuş ama xxxx bu şekilde yazıp aldıysanız üzgünüm haklı bir ceza.

Yazim yanlisi olarak degerlendirilmemeli.
Benim kullandigim klavyemin TR olma zorunlulugu yok mesela, sirf turkce karakter icin ENG klavyemi mi cevirecegim.
Kurallar dilimizi güzel kullanmak başlığı altında toplanıyor ve asıl sebebi anlaşılır olmak. Evet anlam bozulmuyor ve bu bir kolaylık. Ama tek bir cümle yorum yazıp nokta koymamak anlamı nasıl etkilemiyorsa bu durumda aynı şekilde etkilemiyor. Adil değil.

Yazım yanlışı olan mesajları alıntılama sanırım en saçma ceza.

Şimdi siz bu cümlede soru işareti kullanmadınız mesela. Ceza aldınız mı? Alacak mısınız?

Bu hataları bende aldım bence gereksiz nokta koymadım diye 1 saat hiçbir şey yapamama.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…