Gereksiz utanç duygusu nasıl yenilir?

348103

Hectopat
Önce merhabalar ben mert mesela FiveM oynayacağım yaşım tutuyor, güzel giriyorum kayıt oluyorum ama kayıt olurken ellerim buz gibi oluyor ve titremeye başlıyorum. Çok heyecanlanıyorum oysa yanlış yapsam hiçbir şey olmayacak, en fazla sunucuya kayıt olamayacağım ama bedenim buna inanmıyor veya okulda bir derste soru soruluyor cevabı biliyorum, sorun yok ama ya yanlışsa ya dalga geçerlerse diye düşünüp parmak kaldırmıyorum. Nasıl kurtulacağım bundan? Tanımadığım insanlarla irtibata geçemiyorum özellikle bir kız ise kekelemeye başlıyorum. Tanıdığım insanlarla irtibatımda sorun yok haklı olduğum bir konuda bile kendimi haklı çıkaramıyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
Sende aşırı özgüven eksikliği var. Bunun en büyük çözüm yolu ise asosyallikten uzaklaşıp sosyal çevrelere giriş yapman. Korkularının üstüne gideceksin. Git yeni insanlarla tanış, kafelerde muhabbet et. Anca öyle olur bu iş.

Aşırı derecede özgüvensiz olduğunuzu düşünüyorum. Bende de 2 sene önce kadar bu sorun vardı ve bunu aştım çözüm çok basit ama zaman ve sabır istiyor. Öncelikle insanların çok olduğu yerlere gidin park kütüphane gibi ve insanların davranışlarını gözlemleyin nasıl davrandıklarını görün ama insanlara dik dik bakmayın. Daha sonra kendinize görev verin günde rastgele 5 kişiyle diyalog kurun ve mutlaka konuşma boyunca güler yüzlü olun. Mesela markete gidin öylesine bir deterjan alıp orada ki elemanlara soru sorun bu iyi yıkar mı çok kokulu mu gibisinden, sokaktan birisine adresi bilseniz de adres sorun, okuldaki öğretmenlerinize soru götürün, şiveli birisiyle diyaloğa girerseniz memleketini sorun, biri sizi bir yere davet ederse kesinlikle kabul edin. Tüm yapmanız gerekenler bunlar tabi karşınızda ki kişilere soru sormak için sorduğunuzu belli etmeyin ve çok alakasız sorular sormayın anlam veremezlerse garip olur. Zamanla diyaloğa girdiğiniz kişi sayısını arttırın. Bu şekilde her geçen gün daha dışa dönük birisi olursunuz hatta bir yerden sonra o kadar alışırsınız ki kelimeler ağzınızdan refleks gibi çıkıverir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı