Gereksiz yere ban yedim

DeadRaid434

Centipat
Buyurun hocalarım, virüslü dosya yazdım ama bana dosyada virüs olmadığı söylenerek ban atıldı. Dosyayı VirusTotal'de URL olarak tarattım. Beni banlayan arkadaş URL ile aratırsa görecek virüs çıkıyor mu çıkmıyor mu? Şu anda dosyaya erişimim konunun silinmesi yazünden kalktığı için SS atamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
VirusTotal URL testi her zaman doğruyu yansıtmayabiliyor. Virüs olmadığı söylenerek ban atıldı diye çarpıtmayınız lütfen. Bir raporu ardı ardına 5 kere atarsanız bu rapor sistemini meşgul etmeye giriyor, işi daha çok zora itmeye gidiyor.

Dosyayı indirip testini yaptığımız zaman gayet temiz çıkıyor. Önemli olan direkt olarak dosyanın taranmasıdır ve en doğru sonucu veren bu yöntemdir. Ayrıca konunun silindiği yok, siz bulamamışsınız.

1622907478973.png

Şimdi siz gelip bunu savunmadan önce savunmayı direkt bir çürütelim isterseniz. CMC Threat Intelligence denilen yerin kendi sitesini Kaspersky bile güvenilir bulmuyor. Adı sanı bilinmeyen, doğru bilgiyi veremeyen bir tarama program URL taramasını malware olarak adlandırmış.

1622907537651.png

Kesinlikle güvenilir olmayan bir tarama programı bu anlayacağınız. Öte yandan dosyayı indirip her türlü teste sokmamıza rağmen bir tane bile virüse rastlanmamıştır.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı