Geri dönüşüm kutusu başka diske taşınabilir mi?

Makaleler
7
Yer
İstanbul
Bu sistem tam nasıl çalışıyor bilmiyorum. Sanırım her diskin kendi alanı var silince ilgili disklerde kalıyor. Eğer bildiğim doğru ise ben bu silme işlemlerinde nasıl tek diske toplarım dosyaları? 2TB HDD var boş işler için kullanılan, SSD dolsun istemem.

Tam olarak anlamayadım, hangisini işletim sistemi ve silmekten bahsediyorsunuz sonra silininlerin kalmasında, yani çöp kutusuna gider dosyalardan bahsediyorsunuz galiba.
Çöp kutusuna gönderdiğiniz dosyalar silinmez, en azından bir süreliğine.
Dosyaları sıkıştırıp direkt başka hardiske talımanız yeterli olacaktır, onun dışında çöp kutusunun farklı bir hardiske talımanız mümkün olsa da verimli olmayacaktır.

Bildiğim kadarıyla Geri Dönüşüm Kutusu sanal bir alan. Yani herhangi bir diskte yer almıyor.
Bir dosya silindiği zaman, silindiği diskte kalmaya devam ediyor, sadece biz göremiyoruz.
Zaten dosyayı siler silmez de diskte alan artışı olmuyor GDK'yı boşaltmadan.
Sistem sadece GDK'ya disklerde silinen dosyaların bilgisini veriyor.
Yani dosyalar hiç bir zaman GDK'da olmuyor.
Ama yine de bir araştırayım ben belki yanlış biliyorumdur :)

Dosyaları oraya attıktan sonra tamamen silmeden tuttuğum çok oluyor. Bazen lazım oluyor o dosya bana. Bu nedenle aslında bol alanlı bir yerde toplamak istiyorum. Şu anda en kolayı çok alanlı diske taşıyıp silmek sanırım.

Bu sistem tam nasıl çalışıyor bilmiyorum. Sanırım her diskin kendi alanı var silince ilgili disklerde kalıyor. Eğer bildiğim doğru ise ben bu silme işlemlerinde nasıl tek diske toplarım dosyaları? 2TB HDD var boş işler için kullanılan, SSD dolsun istemem.
Dosya gezgininde geri dönüşüm kutusuna sağ tıkla özelliklere bas, oradaki menüden değiştiriliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı