Get hakkında bilmem gereken nedir?

264523

Gigapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
4
Bilgisayarımı satacağım fakat alıcı ısrarla get istiyor. Bilmem gerekenler nedir? Satıcı tarafından mantıklı değil gibi. En kötü ne olur?

Ben tövbeliyim.
Tamamen alıcıyı koruyor. Alıcı ürünü iade etse kargo vb masrafı size kalıyor. Ürünü bozup veya içinden parça değiştirip geri gönderse bir hak talep edemiyorsunuz. Yaşadığınız sinir stres de cabası.

Alıcı tarafından mantıklı.
İstemesi normal hatta get olmadan alışveriş yapılmamalı bence.
Siz GET ile ürün satar mısınız? Ayrıca o kadar hizmet bedeli ödeyeceğim bir de rezil olacağım...

Ben de aynı fikirdeyim o yüzden bir ürün satıyorsam ya yakınlardan bir alıcıya satıyorum yada kişi güvenip havale, EFT yapıyor sonrasında da ürünü yolluyorum. Alıcı için güven kısmı sıkıntıysa da satmıyorum.

Yukarıda arkadaşların belirttiği gibi ağırlıklı alıcıya yönelik bir sistem, ürünü göndermeden önce whatsapp üzerinden ürünü sağlam teslim ettiğinize dair bir konuşma yapmanız daha sonrasında lehinize olacaktır. Ben GET ile çok ürün sattım, işin sadece güven kısmı değil kredi kartıyla ödeyebilmek imkan varsa taksitlendirmek alıcının işine geliyor, bu durumlarda ben komisyonu üzerine ekleyip GET ilan açacağımız ürün açıklamasında belirtiyorum, sarı site üyelik tarihim vs. de insanlara güven veriyor çoğu insanda komisyon, ek ücretler gibi şeylerden kurtulmak için zaten nakit + indirim teklif ediyor.

GET ile ürün satılır karşıdaki insanın verdiği intiba önemli bu durumda biraz insan tanıyabilme yeteneği işin içine giriyor. Ama tabi benimde önceliğim havale, EFT veya aynı şehir içindeyse gel gör al şeklinde oluyor, hem sonrasında başım ağrımıyor hemde üründe bir sorun varsa zaten yardımcı olabileceğim kadar yardımcı oluyorum.

En kötü senaryoyu sormuşsunuz, ürünü salatalıkla değiştirip size geri yollar ürününüzden olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…