Gezginler neden tehlikeli ülkelere gitmeyi tercih ediyor?

Makaleler
2
Yer
Türkiye
Merhaba. Brezilya, Kolombiya vs. dünyanın en tehlikeli ülkeleri, en çok cinayet işlenen yerler olduğunu biliyorum. Aklıma takılan soru şu, bir sürü gezgin türklerde var. Başımıza bir şey gelmemesi tamamen şans mı? Avrupa ve iskandinav dururken oralara gitmenin ne mantığı var?

Bu konuyu Ekvador'da karteller tarafından saldırıya uğrayan genç için açtım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Başlıktan yola çıkarak cevap vereyim: İzlenme için gidiyorlar. İnsanlar Avrupa'nın nasıl bir yer olduğunu biliyor. Bazı gezginlerin videosuna bakın. Daha çok bilinmeyen yerler çok izleniyor. Örneğin Afrika kıtasındaki ülkeler ve Latin Amerika ülkeleri çünkü bilinmiyor buralar.

Sırf izlenme için gitmek canına ihanettir bence. Ne olacağı bilinmiyor çünkü.

@333365, hocam dediğiniz gibi gidenler olsa da gerçekten isteyerek giden büyük bir kitle de olduğunu düşünüyorum.

Daha çok izlenme, adrenalin, keşif hissi vs. ana etmenler muhtemelen. Eyfel Kulesi'nin etrafında bir tur atmak mı daha heyecanlı olur yoksa kartel sokaklarında dolaşmak mı?

Ama asıl etmen muhtemelen daha çok izlenme. Şahsen karşıma iki video çıksa, biri Paris'i anlatırken diğeri Afganistan'da turlasa hangisini izleyeceğim belli.

Güvenli olmayan ülkelerde turizm can çekişir, dolayısıyla genel olarak bir Avrupa ülkesine göre çok çok daha ucuzdur.

Bizim ülkenin örneğin Tayland sevdasının ana sebebi de budur.

Güvenli olmayan ülkelerde turizm can çekişir, dolayısıyla genel olarak bir Avrupa ülkesine göre çok çok daha ucuzdur.

Bizim ülkenin örneğin Tayland sevdasının ana sebebi de budur.
Bu da farklı bir sebep haklısınız. Güney Amerika ülkelerinde de durum bu. Uçak bileti hariç her şey ucuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…