GF63 8RD Fan ve Soğutma

WarPunk

Centipat
Arkadaşlar MSI Laptop kullanıyorum GPU 1050 Ti Max Q CPU i7 8750H oynadıgım oyunda CPUve GPU 90'lara kadar ısınıyor GPU oyunu oynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra genelde 90 94 arası geziniyor Dragon Center'da comfort modunu kullanıyorum fan Speed'i Auto'da tutuyorum fakat 95 derece dahi olsa Turbo fan açmıyor. Turbo fanı kendimde açmak istemiyorum fan çok fazla toz toplamasın ve ömrü kısalmasın diye sizce bu değerlerde oynadıgım oyunu oynarken fanları Turbo modunda kullanmalı mıyım?

Turbo mod kullanabilirsin. Toz tutması değil de ömrü sorun olur. Ne kadar etki eder dersen bilmiyorum.
Kendi fan grafiğini oluşturabilirsin. Auto ne durumda pek belli olmadığı için biraz zor gibi bu.
Undervolt yapabilirsin. Ben böyle yaptım. Benim GPU çok sıcak olmuyor.
Güzel zaman ayırırsan iş görecek fan grafiği yapabilirsin.
Burada 2:32'de Comfort Mode'un işlemciyi etkilemediğini, sadece ekran kartının yüksek frekanslara çıkmasını engellediği söylenmiş.

Turbo mod kullanabilirsin. Toz tutması değil de ömrü sorun olur. Ne kadar etki eder dersen bilmiyorum.
Kendi fan grafiğini oluşturabilirsin. Auto ne durumda pek belli olmadığı için biraz zor gibi bu.
Undervolt yapabilirsin. Ben böyle yaptım. Benim GPU çok sıcak olmuyor.
Güzel zaman ayırırsan iş görecek fan grafiği yapabilirsin.
Burada 2:32'de Comfort Mode'un işlemciyi etkilemediğini, sadece ekran kartının yüksek frekanslara çıkmasını engellediği söylenmiş.
Sizce undervolt yaptıktan sonra hangi modda kullanmalıyım dragon centeri ? ve pildeki işlemci güç yönetimini tekrar 100% yapmalı mıyım ?

Benim performans ayarlarım görev çubuğundaki pil simgesine tıklayınca açılan kısımda ortada, denetim masasında dengeli modda, Dragon Center'da power options ayarında. Fan ayarı ise otomatik. Adam akıllı oyun oynayacak vaktim olmadığı için kendi fan profilimi yapamıyorum. Vaktim olunca kendi fan profilim ile yüksek sıcaklıklarda daha serin bir soğutma sağlayacağım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı