Öncelikle bu tarz takviyeler yetkili kimseler veya doktor kontrolünde planlanarak kullanılır. Growth dediğin ürün çok ciddi bir maddiyat gerektiriyor çok pahalı bir takviye ve bu hormonu ünlüler de kullanıyor cilt güzelliği, vücutta genel büyüme ve kaslanmayı hızlandırması, yaşlandırmayı geciktirme gibi farklı etkilerinden dolayı. Bunun dışında internetten alınacak bu ve benzeri birçok ürünün sahte ve merdiven altı olma ihtimalinin %99 olduğunu da unutma bu ilaçlar eczaneden temin edilmeli...
Türkiye'de çoğu vücutçu steroid ve türevi kullanıyor fakat bu ürüne maddiyatı yetmediği için kullanamıyor veya yarışma dönemlerine hazırlanırken bu ürünlerden temin etmeye çalışıp kullanıyor. Profesyonel sporcuların çoğunun vücut büyümesinin ve deri kalitesinin güzelliği bu hormon ve türevleri sebebiyledir.
Senin yaşlarında bir gencin bilgi edinmesi anlamında araştırmasını anlayabilirim ama bu ürünü kullanmak için belirli bir yaşa gelerek,vücut-kemik büyümesinin tamamlanması ve yıllarca düzenli spor geçmişi olması gerekiyor ki artık ben doğal olarak buraya kadar geldim büyüme hormonu seviyem de düştü bunu ileri seviyeye taşıyarak ciddi anlamda yapmak belki yarışmalara katılmak istiyorum diyebilsin. Aksi takdirde bu tarz ürünlere yönelmesi, özellikle bilinçsizce bu işlere girişmesi hayatını kısaltmak ve mahvetmekten başka bir sonuca götürmesi büyük şans olurdu.