Ghost of Tsushima'dan Elden Ring'e geçilmesi kolay mı?

siltyy

Hectopat
Daha fazla  
Yeni bir gamepad kullanıcısıyım ve ilk gamepad oyun deneyimim celeste olmuştu. Araya Ghost of Tsushima sıkıştırıp iyice gamepade alışmak istedim. Elden Ring almayı düşünüyorum ancak, Elden Ring hikaye anlatımı olarak iyi bir oyun değil diye biliyorum. Ghost of Tsushima'dan sonra Elden Ring'e direk geçmeli miyim yoksa araya başka bir oyun atıp öyle mi oynamalıyım?

Yeni bir gamepad kullanıcısıyım ve ilk gamepad oyun deneyimim celeste olmuştu. Araya Ghost of Tsushima sıkıştırıp iyice gamepade alışmak istedim. Elden Ring almayı düşünüyorum ancak, Elden Ring hikaye anlatımı olarak iyi bir oyun değil diye biliyorum. Ghost of Tsushima'dan sonra Elden Ring'e direk geçmeli miyim yoksa araya başka bir oyun atıp öyle mi oynamalıyım?
Çok kötü değil, loreu mükemmeldir ama alttan alır. Ayrıca iki oyun aynı türde değil, kontrolleri farklı ve Elden Ring'in alışma süreci de var, tamamen senin sabrına ve isteğine bağlı.

Steamden alıcaksın herhalde. İstiyorsan denemek için korsan veya paylaşımlı hesap kullan. Ya da al biraz oyna iade et.

Çok kötü değil, loreu mükemmeldir ama alttan alır. Ayrıca iki oyun aynı türde değil, kontrolleri farklı ve Elden Ring'in alışma süreci de var, tamamen senin sabrına ve isteğine bağlı.
Souls-like bir oyun olarak Dark Souls 2'yi arkadaşım önermişti. Klavyeden oynadım ama kontrolleri kötü geldi internetten araştırdığımda Fromsoftware oyunlarının önce konsol portuyla daha sonra pc portuyla yapıldığı için klavyeden kontrollerin zor olduğunu öğrendim. Bunun için gamepad aldım ve alışmak için daha çok zor olabilicek ve rahat hissedeceğim oyunları denemek istedim. Dark Souls 2 çok hoşuma gitmişti aslında atmosfer olarak falan. Dark Souls serisini baştan oynamak istedim ancak Dark Souls serisinin zor oyunlar olduğunu öğrendim, bu yüzden önce söylediğim tarzda oyunlar oynadıktan sonra daha kolay olduğu söylenen Elden Ring oyununu oynamak istedim. Bu doğru mu sizce?

Steamden alıcaksın herhalde. İstiyorsan denemek için korsan veya paylaşımlı hesap kullan. Ya da al biraz oyna iade et.
Korsana karşı bi insanım evet Steam'den alacağım. Dediğiniz gibi alıp biraz oynamayı beğenmessem iade etmeyi düşünebilirim.

Bir de Elden Ring'in dünyası ürkütücü geldi buna alışmak zor olur mu acaba?

Souls-like bir oyun olarak Dark Souls 2'yi arkadaşım önermişti. Klavyeden oynadım ama kontrolleri kötü geldi internetten araştırdığımda FromSoftware oyunlarının önce konsol portuyla daha sonra PC portuyla yapıldığı için klavyeden kontrollerin zor olduğunu öğrendim. Bunun için gamepad aldım ve alışmak için daha çok zor olabilecek ve rahat hissedeceğim oyunları denemek istedim. Dark Souls 2 çok hoşuma gitmişti aslında atmosfer olarak falan. Dark Souls serisini baştan oynamak istedim ancak Dark Souls serisinin zor oyunlar olduğunu öğrendim, bu yüzden önce söylediğim tarzda oyunlar oynadıktan sonra daha kolay olduğu söylenen Elden Ring oyununu oynamak istedim. Bu doğru mu sizce?

Bakın şimdi zorluk göreceli bir kavram ama kim dediyse size doğru demiş. :D Dark Souls serisi open world bir oyun olmadığı ve daha lineer(çizgisel) ilerleyen bir oyun olduğu için daha az boss sayısına sahip. Ayrıca Elden Ring'de sürüsüyle zor boss var hem DLC'de hem ana oyunda. Siz 2'yle başlayın, hem dolu ve güzel zorlanmayacağınız bir oyun bence. @706111 hocam da birkaç örnek veya öneri verir umarım.

Bakın şimdi zorluk göreceli bir kavram ama kim dediyse size doğru demiş. :D Dark Souls serisi open world bir oyun olmadığı ve daha lineer(çizgisel) ilerleyen bir oyun olduğu için daha az boss sayısına sahip. Ayrıca Elden Ring'de sürüsyle zor boss var hem DLC'de hem ana oyunda. Siz 2'yle başlayın, hem dolu ve güzel zorlanmayacağınız bir oyun bence. @706111 hocam da birkaç örnek veya öneri verir umarım.
İnternetten araştırdım ama Dark Souls 2 bugları fazla olan bir oyunmuş, bu buglar oyunu oynatmayacak derecede değil sanırım.

Elden Ring bana göre çok ta hikaye oyunu denemez arada sadece izlediğin konuşma yerleri var o kadar onun dışında Full boss öldür yeni yerlere geç.

Sotfs sürümünde pek buga rastlamazsın, fixleyeli çok oldu onları.

Yardımınız için teşekkürler 🙂.

Elden Ring bana göre çok ta hikaye oyunu denemez arada sadece izlediğin konuşma yerleri var o kadar onun dışında Full boss öldür yeni yerlere geç.
Elden Ring'in hikayesinin Ghost of Tsushima kadar ön planda olmamasından bahsettim zaten.

Öncelikle Ghost of Tsushima zorluk modları vardı bildiğim kadarıyla. Biraz yükseği seçerseniz çok zor bir oyun oluyor ve bir sürü görev de olduğundan zor bir oyundur. Zaten bir sürü güçlendirme, özellik ve herbirini kolay mod oynasak bile uygulamak zor olur. Birçok yetenek için tuş kombinasyonları yapman gerek. Ben DS1 oynadığımda daha az zorlandım Ghost of Tsushima oyununa göre.

Elden Ring açıkçası yarıya kadar oynadım çünkü kafamı karıştırıyor. Hem zor ama oyunda bir sürü olay dönüyor ve bunların ne olduğunu bilmemek çok üzücü. O yüzden Elden Ring Wiki sitesinde yol haritası var. Gittiğin bölgelerdeki olayları anlatıyor ve olayı kapıyoruz.

DS2 ve DS1 oyunları oynuyacaksan eğer DS 2 çok zor, öyle böyle değil. Çünkü her taraf tuzak dolu. Bir sürü takip edilecek yan içerik var. DLC'leri de çok güzel.

DS1 ise DS2'ye göre aşırı kolaydır. Takip edilecek öğe sayısı az ama DS2'ye göre kolaydır ve en güzel silahlar da bu oyunda vardır. Kolay olmasının temel sebebi insansiyet yapısı ve tüm bölgelerinin aslında bir bölgeye bağlı olması. Karışık gelmiyor.

Aslında bu oyunlar yine zor değil. Çünkü NPC'lerin yardımı oluyor savaşlarda.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı