Arkadaşlar az önce Ghostery browser diye açık kaynak kodlu gizlilik tabanlı bir web tarayıcısı gördüm. Kullananınız var mı? Güvenli midir? Cevaplarsanız sevinirim.
Arkadaşlar az önce Ghostery browser diye açık kaynak kodlu gizlilik tabanlı bir web tarayıcısı gördüm. Kullananınız var mı? Güvenli midir? Cevaplarsanız sevinirim.
Açıkçası hocam masaüstünde Brave, Librewolf, Falkon, Ungoogled Chromium, Lynx, Tor varken; mobilde de Brave, Mull, Bromite, Tor varken başka tarayıcıya gereksinim duymadım. Sitesine bir göz attım denenebilir. F droid'de yer almaması ama bir şüphe uyandırdı bende onu belirteyim.
Ghostery, Avast, Duckduckgo gibi gizlilik ve güvenlik firmalarının, kendi ürünlerini zorla eklediği modifiyeli tarayıcıları tavsiye etmem. Firefox, LibreWolf veya Brave gibi tarayıcıları kullanıp, ihtiyaçları uzantılar ile sağlamak daha mantıklı.
An open-source privacy audit of popular web browsers.
privacytests.org
Ghostery zamanında Firefox'un kitlesini reklam amaçlı kullanıp, Ublock Origin gibi rakiplerine göre yerinde sayan bir gizlilik ve reklam engelleme uzantısı. Onun yerine LibreWolf indirip kullanın. İngilizce indiğinden Ublock Origin üzerinde Türkçe filtresini açmayı unutmayın.