Ghosting FPS düşürür mü?

Edgar Davids

Decapat
Samsung Odyssey G3 165Hz 1ms monitörüm var ve ghosting olduğundan şüpheleniyorum açıkçası çok da anlamıyorum ghosting testlerinden falan telefondan fotoğrafını çekip atacaktım ancak o UFO testinde hızlı ilerlediği için düzgün bir fotoğraf çekemedim ghosting olduğunu tam olarak nasıl anlarım ve ghosting varsa da drop, FPS düşüşü yaşatır mı? Mesela Valorant, CS:GO, GTA 5 oynarken arkada Discord'u açınca ufak takılmalar yaşıyorum ancak Discord'u kapatınca bu takılmalar geçiyor. Ghosting varmış gibi ekranda sanki kaymalar oluyor gibime geliyor belki pingden olabilir ne de olsa rekabetçi Online oyunlar bağlantıda problemler olabilir. Ghosting olduğunu nasıl anlarım? Varsa da drop veya FPS düşüşüne neden olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
O monitörde genel ghosting problemi var. FPS düşürmez.

Katiyen hiçbir şekilde drop yeme veya FPS düşmesi gibi bir durum hani oyunlarda takılma falan olmaz değil mi monitördeki ghostingden ötürü.

Ben kullanıyorum bende FPS düşmesi yok ama ghosting var. Ghostingi yalnız her renkte göremezsin siyahlara dikkat et siyahlar kuyruk gibi kayılıyor bazen. FreeSync premium açık mı? Kapalı mı?

Önceki monitörünüz Full HD yani 1080p değilse bu monitör 1080p olduğundan FPS düşebilir.

Aynı modele sahibiz LS24AG320NUXUF. Başka kafana takılan sorun varsa sorabilirsin.

daha önce farklı bir monitör kullanmadım sistemle monitörü yeni aldım. Anlamadığım arkaplanda discord kapalıyken pek bir sorun göremiyorum ancak discord açıkken böyle lag gibi takılmalar oluyor fps çok düşmüyor ama. Ben de monitörde mi sorun var sistem de mi anlamaya çalışıyorum.

Ghosting kasmaya neden olmaz benim monitörümde de kasma yok. 60 Hertz'e aldığımda kasıyor gibi oluyor sadece. Sistem özelliklerin ne acaba? Bir de monitörün 165 Hz çalıştığına emin misin? Benim monitörümde sorun yok diye senin de monitörün sorunsuz olacak diye bir şey yok elbette ama görmeden bir şey demem çok zor. Monitörü istersen başka bir cihazda dene en net öyle anlarsın. Dediğim gibi ghosting kasma yapmaz.

GTX 1070 8GB
i3 12100f
2x8 16GB RAM
ASUS PRIME H610M-E D4 Anakart
sistem özelliklerim bu şekilde.

monitörümü ise bu şekilde kullanıyorum.

GTX 1070 8 GB.
i3 12100F.
2x8 16 GB RAM.
ASUS Prime H610M-E D4 anakart.
Sistem özelliklerim bu şekilde.

Monitörümü ise bu şekilde kullanıyorum.
Eki Görüntüle 1932880

Sorunlu bir şey görünmüyor. Ghosting olduğunu anlamanız 165 Hz için oldukça zor öncelikle. Bu montörü eğer FreeSync premium kapatıp yanıt süresi ayarı en hızlıda kullanırsanız sadece siyahlarda ghosting görebiliyorsunuz genelde. Ama ghostingi görmek zor bazı modellerde dikkat etsende görmen zorken VA paneller öyle değil ama şuna benzer bir şey olması lazım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Siyahlar böyle kayıyor ama kasma sorunu bana hala sistemsel bir şeymiş gibi geliyor kasanı başka monitörle veya monitörünü başka kasa ile deneme şansın varsa sorununun kaynağını net anlarsın. Devam ederse sorunun kasayı veya monitörü servise göster derim yapabileceğim bir şey yok maalesef.

Kasma sorunu olduğu zaman görev yöneticisine de bak sistem darboğaz yaşıyor mu diye CPU ve GPU kullanımına. İstersen benchmark testte yapabilirsin sistemine. Sistemin sonuçta yeni.

anlıyorum yardımlarınız için teşekkür ederim ben de sistemsel bir sorundan şüpheleniyorum çözmeye çalışacağım teşekkür ederim tekrardan iyi geceler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…