Ghosting ne kadar önemli?

EndlessNight

Hectopat
Selam,
Yeni bir monitör alma kararı vermiştim ve monitörleri araştırırken insanların ghosting diye bir şeyden bahsettiğini gördüm, hemen ghosting nedir diye bir araştırma yaptım ve benim için çok saçma bir takıntıymış gibi geldi, insanların ghostingden çok rahatsız olduklarını gördüm. Hemen bir ghosting testi yaptım ve bayağı bir miktar ghosting vardı ve bu beni hiç rahatsız etmemişti. Bu ghosting ne kadar önemli? Bir monitörde ghosting olduğu zaman endişe etmeli miyim veya bir monitörde ghosting olduğu için ondan vazgeçmeli miyim? Yoksa "FPS takıntısı" gibi kişiden kişiye göre değişen bir takıntı mı?

Takıntılı değilim fakat gerçekten gözleri çok rahatsız ediyor.

CS:GO gibi oyunlarda sıkıntı çıkarabilir, ani refleksle dönüp nişangahın adamın üstündeyken vuramadıysan ghosting yüzündendir.(Veya düşük ihtimal ping) Diğer türlü sıkıntı çıkarmaz. Ben ghostingi oyunlarda belli olan bir monitör kullanıyorum

Monitörümde fazla ghosting olmasına rağmen garip bir şekilde beni hiç rahatsız etmiyor, anlamış değilim.

Evet, böyle bir şey oluyor ancak hiç rahatsız olmuyorum. Ghosting olan bir monitör olunca onda bir teknik sıkıntı vardır demek mi? Yoksa göz zevki ile mi alakalı?

Overwatch gibi bir oyunda her şeyi birbirine girdiğini düşün.

Eğer öyle görüp ona alıştıysan evet rahatsız etmemesi normal. Ancak bahsi geçen durum normal değil. Yani ghosting sorunu olmayan ya da minimum olan bir monitörde oyun oynasan aradaki farkı anlarsın.

Saçma bir sorun değil. Gayet rahatsız edici.

Takıntı değil. FPS oyunları oynuyorsanız siz adamı vurduğunuzu sanarken aslında (4.boyuttaki)
Gölgesini vuruyorsunuz. Hocamın attığı fotoda gördüğünüz gibi mouse aslında aşağıda ama siz yukarıdakini vuruyorsunuz.

Yıllardır bilgisayar kullanıyorum ve daha yeni öğrendim, muhtemelen daha önce öğrenseydim benim de gözlerimi rahatsız edecekti ancak gözlerim alıştığı için hiç rahatsızlık duymuyorum. Bir nevi avantajlı da olabilirim rahatsız etmediği için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…