Ghosting sorunu nasıl anlaşılır?

Daha fazla  
Böyle bir imkanımız var mı? IPS veya VA panel 1500TL'ye yakın 144Hz monitör almayı düşünüyorum. Ghosting veya başka sıkıntıları monitörün özelliklerinden anlayabilir miyiz?

Böyle bir imkanımız var mı? IPS veya VA panel 1500TL'ye yakın 144Hz monitör almayı düşünüyorum. Ghosting veya başka sıkıntıları monitörün özelliklerinden anlayabilir miyiz?
Çeşitli program ve videolarla ölü piksel ve ghosting gibi sorunları anlayabilirsiniz.

Ufotest e girip anlayabilirsin. IPS panelin ghosting sorunu bir gercektir. VA panel ona nazaran daha azdir. Overdrive secenekleriyle bunu engellemeniz mumkun VA da ciddi bir sekilde.

Aynı 2 farklı ürünün birisinde olup birisinde olamama ihtimali var mı? Yoksa direkt o ürünün tüm üretimlerindemi oluyor bu sıkıntılar?

Dostum anlamadın galiba. Diyelimki a marka monitör aldım. Ve ghosting oldu. O aldığım monitörün hepsindemi aynı sıkıntı oluyor yoksa şans mı?
Tamamen şans işi. Fakat bazı firmalar böyle ghosting veya ölü piksel sorunlarında iade için burun kıvırıyorlar. Örneğin: MSİ.

Aynı model monitörlerde bile ghosting seviyesi farklı olabiliyor, IPS ghosting yapıyor, VA panelse ghosting yapmaya en meyilli panel türüydü eskiden, güncel bir VA kullanmadığım için yorum yapamıyorum. TN ise en az ghostinge meyilli panel, bazı modellerde istisnai ghosting yapan örnekler var ama genellikle yapmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…