Bende bir kere hız düşmesi oldu, onda da desteğe yazınca 10 dakikada hallettiler. Şuana kadar kullandığım 7 ISS içinden sorun çözümünde en iyi desteğe sahip olabilirler. En rezaleti Superonline, o kesin. Tam bir yıl boyunca günlük modem kapatıp açmaya mahkûm edildim. Müşteri hizmetlerine downloadda 20 milyon crc hatası var, daha önceki servis sağlayıcılarda böyle bir sorun yoktu diyorum. Kadın, bana "Hattınızı sıfırladım, değerleriniz normal." diyor. Koskoca yıl boyunca sadece bir modemi değiştirmek bu kadar mı zor. Sorunlu modemle bir yıl geçirttidiler resmen.
Neyse konuya gelirsek gibirda 7. ayım, sadece bir kere hız problemi yaşadım. Onu da hemen hallettiler. Üstelik hat kapasitesine göre hızımı yükseltiyorlar, hat değerleri yükselince hızı da arttırıyor. Sonuç olarak ben memnunum ve sorun yaşamaya göre sıralarsam en problemsiz olan ISS gibir. (Benim için, VDSL hat ile).
Resimde snr margin düşük olsa da asla kopma olmuyor, hat kalitesindendir belki de
Netspeed'i de deneyimledim. O da fiyatına göre iyiydi ama her gece 12'de internet can çekişiyordu, yine crc hatası kaynaklı. Aynı modemle Turknet de kullanmıştım, problem yoktu onda.
Yani işin özü şu ki "büyüklüğü değil, işlevi önemli" sözü ISS'ler için de geçerliymiş.
Denediklerim sırayla: TTNet, Türk Telekom, Turknet, Millenicom, Netspeed, Superonline, Gibir (hala kullanıyorum)