Gidilen lise önemli midir?

"Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim." diye bir atasözü vardır. Ve tamamen doğru.
Gençlik çağlarında seni tamamen çevren belirler. Eğer çevren zeki olursa zeki, "pek de kafası basmayan" olursa "pek de kafası basmayan" olursun.

Eğer üniversite okuyacaksan en iyisi Anadolu felan ancak üniversite okumam garanti olsun diyorsan mesleğe gidebilirsin açıkçası yere göre değişiyor okullar mesela ben meslekte okuyorum ama okul çok daha disiplinli ve öğrencileri abartıldığı gibi kötü değil ancak karşıda ki Anadolu berbat, tabi konuma göre değişir.

Evet, senin şu an yapacağın tek şey LGS'ye çalışmak. OBP'n iyiyse kötü okula girmezsin zaten. Hangi okula gireceğim diye stres yapma. Dersine çalış yeter.
OBP ile gidilen tüm okullar berbat. LGS'den (aynı zorlukta sorulmaya devam edilirse) 450 üstü almadığın sürece düzgün bir liseye gidemezsin.

OBP ile gidilen tüm okullar berbat. LGS'den (aynı zorlukta sorulmaya devam edilirse) 450 üstü almadığın sürece düzgün bir liseye gidemezsin.

Benim yaşadığım bölgede neredeyse tüm okullar OBP ile alıyor. 1-2 tane almayan var onlarda en iyisi zaten. 450 fazla fakat ortalama 400 falan kötü olmuyor hocam.

Ortalama 440 -430 alıyorum ama gerçekten girdiğimiz denemelerdeki matematiğin LGS matematikle alakası yok LGS matematik girdiğimiz denemelerden çok daha kolay denemede matematiği 15-16 net yapıyorum LGS'nin tüm senelerinin matematiğini çözdüm sadece 2021 bir tık zorladı diğer senelerdeki mateamtik 19-20 net.

Öğretmenler öğrenciler lisenin konumu gibi şeyler önemlidir Öğretmen iyi eğitim açısından öğrenci serseri olmaması açısından lise konumu dağ başında olmaması açısından ve ek olarak obp de önemli etken sağlıyor iyi bir lisenin öğretmenleri de iyi olur genelde onlar da size ona göre yardım eder obpnizin yüksek olması da yks için önemlidir.

Benim yaşadığım bölgede neredeyse tüm okullar OBP ile alıyor. 1-2 tane almayan var onlarda en iyisi zaten. 450 fazla fakat ortalama 400 falan kötü olmuyor hocam.
Bizim burada da en yüksek 350 ile alıyorlardı. İmkanları zorlayıp 1 saat toplu taşıma süresi olsa bile iyi bir liseye gidilmeli ki benim gittiğim lise 2 saat uzaklıktaydı.

LGS zaten denemelerden kolay olacak. LGS puanım deneme puanlarımdan 20-30 puan fazla geldi. Sizde de öyle olur umarım, sınav stresi yapmazsanız başarırsınız.

Bizim burada da en yüksek 350 ile alıyorlardı. İmkanları zorlayıp 1 saat toplu taşıma süresi olsa bile iyi bir liseye gidilmeli ki benim gittiğim lise 2 saat uzaklıktaydı.
Katılıyorum hocam, mesafeye bakılmamalı. Denemede 440 alıyorsa umarım iyi bir yere yerleşir arkadaş.

İyi bir liseye gitmenin birçok avantajı var ve bunu eğitim, sosyal çevre ve üniversite hazırlığı açısından değerlendirebiliriz sence bir fen lisesinde üniversiteye hazırlanmakmı kolay olur yoksa niteliksiz bir meslek lisesinde mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…