Çözüldü GIF'in veya görselin etrafı nasıl doldurulur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Crownguard

Moderasyon Ekibi Üyesi
Süper Moderatör
Makaleler
18
Daha fazla  
Elimde 1400x787 bir GIF var. Bunu 1920x1080 yapmak istiyorum fakat görüntü kalitesi düşmesin diye etrafını gri veya siyah renkle doldurmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

Hocam bana GIF lazım. Ayrıca resimle nasıl yapılıyor?
Gif resimlerden oluşuyor ya. Onları ayırabiliyorsun programlarla yada online sitelerde. Orada resimlere tek tek arka plan ekleyebilrisin.

Sonrada tekrar gif yapabilirsin.

Çözüm
@706111 GIF'i resimlere ayırmaktan bahsetmiyorum hocam. Arka planı ekleme mevzusunu nasıl yapacağım?

@706111 anlayamadım hocam. Arka planı nasıl ekleyeceğim? GIF'i resim yapmada kalmadım. Direkt arka planı eklemeyi soruyorum.

• GIMP'i açıp evvel sağ üstte Dosya tuşundan Yeni'ye bastım. 1920'ye 1080 boyut ayarı verdim.
  • Daha sonra rengi istediğim renk yaptım.
  • Sonra GIF'i tutup çektim ve GIMP'e attım. Benim GIF'im 40 ayrı kareye ayrıldı. Başta ilk oluşan ve rengini belirlediğim katmanı 39 kez daha kopyaladım ve toplam 40 görsel + 40 arka plan 80 katman oluştu.
  • Bütün arka plan katmanlarını bütün GIF katmanlarının altına 1 adet olacak şekilde dizdim. Örnek amaçlı fotoğraf bırakıyorum.
  • Daha sonra GIF'in herhangi bir karesine sağ tıklayıp "Aşağı birleştir" tuşuna bastım. Bunu 40 kareye de uyguladım.
  • Sağ üstteki Dosya butonuna basıp "Dışa Aktar"a tıklayıp kaydedeceğim yeri seçip dosya isminin sonundaki png'yi silip gif yazdım. Kalan ayarları da resimdeki gibi yaptım.

Ve istediğim oldu.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…