Gigabayte GA-MA69VM-S2 RAM Yükseltme

Efhialtes

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar;

Sistemim ne kadar eski olsada yeni bir laptop aldığımdan ötürü yeni bir pc sistemi toplayamayacağım. Fakat eski sistemimin ram ile performansını artırmayı düşünüyorum.

Anakart Modelim: GA-MA69VM-S2
İşlemci: AMD Athlon(tm) 64 x2 Dual Core Processor 6000+ (2 CPUs), 3,0GHZ
Ekran Kartı: NVDİA GeForce GT 630

Ram: 1.Sarı Slot: 1 GB DDR2 800Mhz Kingston
2.Sarı Slot: 1 GB DDR2 800Mhz Kingston
3.Sarı Slot: 4 GB DDR2 1055Mhz Kingston
4.Sarı Slot: Boş

Yukarıda da bir tuhaflık belki görmüşsünüzdür. 3.Slottaki ram bir arkadaştan geldi fakat Anakartım maksimumum 800Mhz destekliyor fakat bu durum da sistem rami 4096 olarak görüyor. Şimdi soracağım soru o ki bi 2 GB DDR2 800Mhz ram alsam ramde artırş olur mu? Anakartın sistem özelliklerinde maksimum 16GB'a kadar destekler diyor.

Windows 7 Ultimate 64 bit yüklü şu anda sistemde

Birde şunu eklemek istiyorum, bu bilgisayarda ahım şahım oyunlar oynanmıyor sadece online oyunlar oynanmaktadır. En azından oyun oynarken kasmadan video çekeceğim oranda performans artışı yapmak istiyorum.

Teknik Özellikler.:
İşlemci
  1. Socket AM2 AMD Athlon™ 64 FX / Athlon™ 64 X2 Dual-Core / Athlon™ 64 / Sempron™
YongasetiKuzey Köprüsü:
  1. AMD 690V
Güney Köprüsü:
  1. ATI SB600
  2. Super I/O: ITE IT8716
  3. Realtek RTL 8110
  4. Realtek ALC888 8-Kanal ses kodlayıcı
Bellek
  1. 4 x DDR2 DIMM yuva (64-bit Windows İşletim Sistemi ile en fazla 16GB bellek desteği)
  2. Çift Kanal DDRII 800/667/533/400MHz bellek desteği
  3. 1.8V DDRII DIMM desteği
Genişleme Yuvaları
  1. 1 x PCI Express x16
  2. 1 x PCI Express x4 yuva
  3. 2 x PCI
Dahili G/Ç Bağlantı Noktaları
  1. 1 x TV çıkış bağlantı noktası
  2. 1 x CD Giriş konnektörü
  3. 1 x 24-pin ATX güç bağlantı noktası
  4. 1 x 4-pin ATX 12V güç konnektörü
  5. 1 x COM B
  6. 1 x FDD konnektörü
  7. 1 x İşlemci fanı bağlantı noktası
  8. 1 x Sistem fanı konnektörü
  9. 1 x Ön panel bağlantı noktası
  10. 1 x Ön panel ses bağlantı noktası
  11. 1 x Power LED (Güç lambası) bağlantı noktası
  12. 1 x SPDIF in/out
  13. 4 x SATA II 3Gb/s
  14. 3 x USB 2.0/1.1 (6 bağlantı noktası desteği)
  15. 1 x IDE konnektörü
  16. 1 x Kasa kapağı durum bilgisi bağlantı noktası
Arka Panel G/Ç
  1. 1 x VGA
  2. 1 x RJ45 LAN bağlantı noktası
  3. 1 x LPT
  4. 1 x PS/2 (Klavye/Fare)
  5. 1 x COM A
  6. 4 x USB 2.0
  7. 6 x Ses bağlantı noktası (Hat-G/Hat-Ç/Mifrofon-G/Surround Hoparlör-Ç/Arka Hoparlör-Ç/Merkez/Subwoofer Hoparlör-Ç/Yan Hoparlör-Ç)
Donanım İzleme
  1. CPU/Sistem fan hızı belirleme
  2. İşlemci Akıllı Fan kontrolü
  3. İşlemci/Sistem ısı algılaması
  4. Sistem voltaj belirleme
  5. CPU/Sistem ısı uyarısı
  6. İşlemci fanı arıza uyarısı
BIOS
  1. Lisanslı AWARD™ BIOS
  2. 4 Mbit Flash ROM
Diğer Özellikler
  1. Q-Flash™
  2. Download Center (Sürücü İndirme Merkezi) Desteği
  3. XpressInstall (Tek tuşla sürücü yükleme) Desteği
  4. Xpress™ Recovery 2
  5. @BIOS™
  6. Xpress™ BIOS kurtarma
Güç
  1. ATX ve 12V ATX bağlantı noktaları
Form Faktör
  1. Micro ATX, 244mm x 244mm
Not
  1. Yonga seti üreticileri tarafından sağlanan farklı Linux destek şartlarından dolayı; lütfen Linux Driver'ını yonga seti üreticilerinin web sayfaları veya diğer web sayfalarından indiriniz.
  2. Çoğu Donanım/Yazılım üreticilerinin artık Win9X/ME desteği verememektedir. Win9X/ME driver desteği veren üretici oldukça web sayfamızda yayımlanacaktır.
[TBODY] [/TBODY]

Dostum evet 4 GB daha takarsan artış olur ancak senin pc performansında artış olacağını zannetmiyorum. Çünkü sen çoğu zaman 4GB belleğin tamamını zaten kullanmıyorsundur diye tahmin ediyorum. Diğer belleğin de zaten 800Mhz'de çalışır. Sorun olmaz, normali budur. Bazı anakartlar sıkıntı çıkarıyor sadece ama sende çalıştığına göre sıkıntı yok.

Bunlar dışında belki ekran kartı biraz artıırabilirsin performans artışı için ancak mantıklı bir harcama olmaz. Senin sistemin performans doygunluğuna ulaşmış diyebiliriz yani..

150TL bütçem var . Benim isteğim şimdi 4'üncü slota 2GB DDR2 800Mhz ram takmak olucam. Ram'im 6 GB'a yükselirmi? 
Bu sistemin üzerine eklenebilecek birşey kalmadı. Sadece bir yıl kadar daha iş görsün istiyorum, hazır yeni bir laptop almışken sistem toplamak şu zamanda yapabileceğim bir iş değil.

Şimdi şöyle bir durum da var. Bu sisteme RAM takviyesi yaparsan boşuna yapmış olursun. Çünkü şu an konunun başında belirttiğin gibi 6 GB RAM'in var. Bu gayet fazla bir RAM kapasitesi. Şu anki sistemlerde bile 4 GB RAM gayet yüksek bir kapasite oluyor. Daha fazla RAM eklemek performansta çok fazla bir artışa sebep olmayacaktır. Benim tavsiyem RAM yerine sisteme yeni ve işe yarayan bir ekran kartı alıp biraz daha ileri seviyeye taşıman yönündedir. Bütçeni biraz daha arttırabilir isen aşağıdaki ürünlerden bir tanesini alabilirsin. Bu arada güç kaynağın kaç Watt?

HD7750 GDDR3 2GB 128Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı - Amd Ekran Kartı

HD7770 Edition GDDR5 1GB 128Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı - Amd Ekran Kartı

Son düzenleme:
Sistem toplama konusunda az çok bilgim var. 300W bir güç kaynağım var ve GT630'u 6 ay önce aldım. Ati Ekran kartım vardı yandı fanı bozuktu çünkü, gt630 da bana online oyunlarda iyi bir performans sunuyor. Bu arada sistem rami 4096 gb olarak görüyor. 

Ekran kartım ilk gösterdiğinden iyi ikinci gösterdiğinden kötü

Linkini verdiğim her iki kart da elinizdeki GT 630 çöpünden çok daha iyidir. Güç kaynağınız yeterli olacaktır. RAM'leriniz gelişi güzel takılmış ve MHz'leri de birbirlerinden farklı. Haliyle bu tarz RAM sorunları yaşamanız olasıdır. Diğer RAM'leri çıkartıp sadece 4 GB RAM tek olarak kullanılırsa daha iyi olur. Çünkü diğer 1+1 GB RAM'ler herhangi bir performans artışı sağlamaz, aksine performansı düşürürler.

Ram için önerini uyguluyorum şu anda. 
Dediğini yaptim 4 GB 1055 MHz olan Rami sadece taktigimda sistem 2 GB RAM olarak daha yavaş bir sekilde calisti.

Sonra tekrar kendi ramlerimi taktigimda 4096 olarak gösterdi.

Birde altında su yaziyor 843mb kullaniliyor 7343mb kullanılabilir.

Gt630 olan ekran kartimda memory 3790 olarak gözüküyor tüm ramler takili iken.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart elinizdeki RAM'lerin modellerini desteklemiyor olabilir. BIOS'u default (fabrika çıkışı) ayarına getirip, sonrasında BIOS güncellemesi yapar mısınız? Tam kapasite görmesi açısından 4 GB'lık olan tek RAM'i farklı slotlarda dener misiniz?

İlk defa yapacağım bir şey önerdin. Şu saatte deneyemem ama yarın bu dediğini de yapayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…