Çözüldü Gigabit internet 100Mbps'de sabit kaldı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yusuf Can Ak

Hectopat
Gigabit internetim var ancak bilgisayarda Ethernet kablosu ile bağladığımda alınan toplam hız 100Mbps sabit olarak gözüküyor. Tüm driverlerim güncel kabloda veya modemde de sıkıntı yok. Aslında sorun çözülmüştü 1000MBPS olarak gözüküyordu bir yarım saatliğine ve o hızı Speedtest'te aldım ancak sonradan kendiliğinden tekrar 100 Mbps'ye geri düştü. Nasıl düzelteceğim?

Aygıt yöneticisi>ethernet>gelişmiş>speed duplex>1 Gbps tam ikili yapıp deneyin.
Olmazsa Ethernet kablosunu farklı bir lan portuna takın.

1Gbps yok bende 2.5 var onu yaptım yine olmadı.

Ethernet kablosunda sorun olmadığına emin misiniz? Çünkü bahsettiğiniz sorun tam kabloya işaret. Aynısını yaşadım.

Eminim çünkü bir yarım saatliğine 1000MBPS hız aldım sonra tekrar düştü.

CAT-5 kablo 100 Mbps verir maksimum. CAT-5e veya CAT-6/7 kablo alman lazım.

CAT 7 kablo kullanıyorum.

BIOS'u son sürüm ile güncelledim düzelmedi aklıma gelen tek çözüm Ethernet kartı alıp anakartaın 2.ekran kartı yuvasına takıp Intel'in 226 driverini devre dışı bırakıp kabloyu yeni Ethernet kartına takmak geliyor işe yarar mı bu çözüm yoksa başka çözüm önerisi var mı?

1Gbps yok bende 2.5 var onu yaptım yine olmadı.

Eminim çünkü bir yarım saatliğine 1000MBPS hız aldım sonra tekrar düştü.

CAT 7 kablo kullanıyorum.

Aynı sorunu ben de bugün yaşıyordum. Anakartınızın modelini araştırıp güncel lan driverini kurmayı deneyin muhtemelen çözülür. Kendiminkini böyle çözmüştüm. Setupu kurduktan sonra Aygıt Yöneticisi'nden sürümünü karşılaştırın, bende niyeyse güncel sürüme geçmemişti. Aygıt Yöneticisi'nden driver konumunu seçerek güncelletmiştim.

Diğer dediğimi yaptın mı?

Diğer dediğimi yaptın mı?

Yaptım olmadı.

Sistemi yeni topladım direk tüm sürücülerini açıldığı gibi en güncel haliyle yaptım yine olmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…