Çözüldü Gigabit internet 100Mbps'de sabit kaldı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yusuf Can Ak

Hectopat
Gigabit internetim var ancak bilgisayarda Ethernet kablosu ile bağladığımda alınan toplam hız 100Mbps sabit olarak gözüküyor. Tüm driverlerim güncel kabloda veya modemde de sıkıntı yok. Aslında sorun çözülmüştü 1000MBPS olarak gözüküyordu bir yarım saatliğine ve o hızı Speedtest'te aldım ancak sonradan kendiliğinden tekrar 100 Mbps'ye geri düştü. Nasıl düzelteceğim?

Tamam işte bende de öyle oluyordu zaten. 1000 alıyordum sonra tekrar 100'e düşüyordu kafasına göre. Kablon sorunlu. İç yapısal olarak bozulma mevcut gibi.

Windows ayarların girdiğimde toplanan bağlantı hızı 100Mbps ile sınırlı gözüküyor yeni kablo takınca bu düzelir mi ancak kabloda bir kırılma vs olduğunu düşünmüyorum kablo kanalları ile kırılmayacak bir şekilde uzattım kabloyu.

Kabloda problem olabilir. Sağlam bir CAT6 Ethernet kablosu ile deneyebilirsiniz.

Yarın yeni bir CAT7 kablo alıp tekrar deneyeyim yine işe yaramaz ise Ethernet kartı hakkında ne düşünüyorsunuz ?

CAT6 ideal.

Yarın yeni bir CAT7 kablo alıp tekrar deneyeyim yine işe yaramaz ise Ethernet kartı hakkında ne düşünüyorsunuz ?
Düzgün bir CAT6 al.

Evet. Windows ayarlarında 100 olarak gözükür kablo bozulunca. Ethernet kartınla alakalı olma ihtimali çok ama çok düşük.

Kabloyu çıkartıp taktım 1000 oldu sanırım dediğin gibi temassızlık var kabloyu değiştirip yarın güncelleme yapacağım.

CAT 7 daha iyi değil mi neden 6 alayım.

Güncellik iyidir ama arada bayağı bir fark var ise CAT6 daha ideal olacaktır. Ev kullanıcısısınız sonuçta.

Yeni CAT6 kablo aldım düzeldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…