Gigabyte 1660 Super OC nasıl overclock edilir?

okanergun

Hectopat
Konu basit, Control oynuyorum şu sıralar ve FPS tatmin edici değil. Bu nedenle overclock yapmak istiyorum. Daha önce yapmadım ve çok fazla video da bulamadım öğrenebileceğim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu basit, Control oynuyorum şu sıralar ve FPS tatmin edici değil. Bu nedenle overclock yapmak istiyorum. Daha önce yapmadım ve çok fazla video da bulamadım öğrenebileceğim. Yardımcı olursanız sevinirim.
MSI Afterburner üzerinden yapabiliriz, basit bir işlem.
Minimum 10 FPS artacağını söyleyebilirim fakat saf OC önermem.
Modeliniz biraz fazla ısınıyor, UV+OC yapmak daha mantıklı olacaktır.

Konu basit değil 5-10 FPS için kartın ömrünü azaltacaksın, nasıl yapılır diye ille de tutturuyoran 20 çekirdek 20 bellek frekansı arttır. FurMark'ta 1 saat test yap. Bu şekilde ilerle ekranda karıncalanma, rengareng pikseller çıkarsa bellek frekansını düşür ya da voltaj arttır ama ben voltaj arttırmanı tavsiye etmem çünkü bazen hatalı voltajdan kaynaklı oyun içi hatalar oluşabiliyor. Eğer görüntüde siyak yerler oluşursa ve ekranda masaüstünde yırtılma olursa gene frekansı düşür ya da voltaj arttır. Bence madem pek bilmiyorsun voltajsız çıkabildiğin yere kadar çık.

MSI Afterburner üzerinden yapabiliriz, basit bir işlem.
Minimum 10 FPS artacağını söyleyebilirim fakat saf OC önermem.
Modeliniz biraz fazla ısınıyor, UV+OC yapmak daha mantıklı olacaktır.
Nasıl bu akdar emin konuşabiliyorsunuz? OC yaparak 10 FPS arttırıldığını görmedim. "Minimum"

Nasıl bu akdar emin konuşabiliyorsunuz? OC yaparak 10 FPS arttırıldığını görmedim. "Minimum"
Yaklaşık 4-5 1660 Super'e overclock yaptırdım. 🙃
Inno3D modelinden Rog Strix modeline kadar geçti elimden.
Kendi kartım 1660 Ti modelinde de yaklaşık 14 FPS artırdım.
Zor bir işlem değil fakat şu an UV+OC şekilde kullanıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı