Gigabyte 27UP monitör nasıl?

Cellat006

Hectopat
İncehesap.com Gaming Gecesi indiriminden bu monitörü aldım ve hatta peşinden de RTX 5070 ekran kartı aldım. Şu an ekran kartı olarak RTX 3080 kullanıyorum ve monitörüm bozuldu. Başlıktaki monitör hakkında düşünceleriniz nelerdir? Özellikle kullanıcı deneyimi nasıldır? YouTube'da yerli çok içerik bulamadım. Şu an ekran kartının da monitörün de gelmesini bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
@sawo Neden?

Arkadaşlar, Akakçe gibi sitelerden link incelemeyi ben de biliyorum. Öneri istemiyorum, fikir istiyorum. Alternatif model önerisi tabii ki dinleyebilirim ama "al geç kanka" "mutlaka bak kanka" "hiç düşünme kanka" "sessizce al ve düşünme kanka" gibi tanımadığım insanların ikna edici açıklamaları olmadan yaptığı "bana güven, gerisine karışma" tarzı yorumları faydalı değil. Ürün hakkında yorum veya alternatif önerilerin nedenlerini rica ediyorum.

Baştan söyleyim monitörde uzman değilim söylediklerimde hata vs olabilir. Bu monitörle ilgili çok fazla kaynak olmadığı için en azından fikir verir diye test ölçümlerini kendi çapımda yorumladım.
Minimum 47 maksimum 404 Nit parlaklık iyi seviyede.
1210:1 Kontrast oranı da IPS için iyi sayılabilecek bir değer.
%71.2 Rec 2020
%99.2 sRGB
%95.1 D65-P3
Renk ölçüm değerleri iyi seviyede.
Renk sıcaklığı ortalama 6361K (6500K olması gereken değer, bu değere yakın yani iyi.)
4.78 ms ortalama gecikme süresi
3.90 ms 1080p modunda gecikme süresi
1080p 320Hz modunda görünür ghosting ve overshoot yok.
4K 160Hz modunda da overshoot yok ama 1080p ye göre çok az ghosting belli oluyor.
Bu fiyatta daha iyi monitör vs varmıdır bilmiyorum bu yüzden öneri de yapmıyorum, test ölçüm sonuçları bu şekilde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı