Gigabyte 4060 Ti için güç kaynağı önerisi

nightfever

Hectopat
Merhaba arkadaşlar hem ekran kartı hem de PSU almayı düşünüyorum bu model için gereken güç kaynağı kendi sitesinde 500W olarak belirtilmiş. Bütçem çok sınırlı elimde 450W FSP PSU var onun yerine yeni bir 500W PSU almayı düşünüyorum. Mümkün olan fiyat performans en düşük fiyat PSU önerir misiniz?

Sistem:
A320M S2H.
R5 5600.
2x8 16 GB 3000MHz RAM.
450W PSU.

GPU 160W, CPU (65W ama değil) 100W çeker, fanlar, anakart, SSD gibi bileşenler 30W civarı çeker, yuvarlak hesap 50W diyoruz, toplamda 310W yapar.

Bu güç tüketimi bütün bileşenler tam yüke girdiğinde oluşur, oyun esnasında sistem bu güç tüketimine ulaşmaz, en ağır senaryoyu hesaplıyoruz.

GPU 160W, CPU (65W ama değil) 100W çeker, fanlar, anakart, SSD gibi bileşenler 30W civarı çeker, yuvarlak hesap 50W diyoruz, toplamda 310W yapar.

Bu güç tüketimi bütün bileşenler tam yüke girdiğinde oluşur, oyun esnasında sistem bu güç tüketimine ulaşmaz, en ağır senaryoyu hesaplıyoruz.

Elimdeki PSU'nun modeli FSP450-60ahnca. İnternette sınırlı sayıda bilgilerine erişebildim ve hangi korumalara sahip oldugunu öğrendim. Ocp ovp SCP opp OTP. Kaynak ne kadar dogrudur bilmiyorum ama 4060 Ti'yi bu guc kaynagına baglamak olsa herhangi bir sorunda ekran kartına zarar verir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı