Gigabyte 5600XT BIOS Sorunu

Daha fazla  
Meslek
Back-End Developer
Arkadaşlar merhaba. 2 gün önce elime Gigabyte 5600XT Gaming OC model ekran kartı ulaştı. Bu kartı tercih etmemdeki en büyük etken VBIOS güncellemesiyle gelen %10 performans artışı oldu. Yabancı kaynaklardaki incelememde kart güncellemeyi destekliyordu.
AMD resmi sitesinden bu modelin BIOS güncellemesini desteklediğini almadan önce kontrol ettim.

Gigabyte sayfasında da 4-5 gün önce güncelleme duruyordu, fakat Gigabyte resmi sayfası 2 gün önce güncellemeyi kaldırmış.
Yeni BIOS gelip gelmeyeceği belli değil. Kartı alalı 3 gün oldu. Bu durumda ne yapmam gerek?

Şu an kullanabiliyorsanız kullanmaya devam edin kaldırıldıysa gelmeyeceği anlamına gelmez muhtemelen iyileştirmeler üzerinde çalışılıyordur.

Hala iyi bir kart.
İyi bir kart olduğunu biliyorum fakat hala AMD sitesinde desteklediği yazıyor ve ortada bilgilendirme bile olmadan güncellemeyi kaldırıyorlar. Resmi sitesine ticket attım. Kartın kutusunda versiyon yazmazken, seri numarasında rev 1.0 yazıyor. Muhtemelen 1.0 kartlara artık bios yayınlamayacaklar ve bu kartları bizim gibi ülkelere gönderiyorlar. Resmen mağduriyet söz konusu.

Şu an kullanabiliyorsanız kullanmaya devam edin kaldırıldıysa gelmeyeceği anlamına gelmez muhtemelen iyileştirmeler üzerinde çalışılıyordur.
Gigabytenin bu konulardaki tutumu nedir, bilginiz var mı? AMD resmi sitesinde hala güncelleme desteklediği yazıyor. Fakat sitede gaming oc modelinin sadece rev2.0 sürümü duruyor. Bana gelen kart rev1.0. Kartı kullanabiliyorum, herhangi bir sorun yok. Fakat kaç ay geçmesine rağmen ülkemizde hala ilk üretim 1.0 kartları göndermelerine sinirlendim. Amerika'da vs. böyle bir olay yaşansa, davalık olurlardı. 5 ay önceki güncellemeyi hala ülkemizdeki kartlarda göremememiz tutumlarını belli ediyor.

Merhabalar

Kartın biosunu güncelleyebildin mi acaba ? şuan aynı işlemi bende yapsam mı yapmasam mı durumunda kaldım. Yardımcı olursan sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…