Gigabyte 5700XT Crash ve kapanma sorunu

Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar, birkaç ay önce bir sistem topladım ve topladığımdan beri siyah ekran, çökme gibi problemler yaşıyorum. Sorunum genellikle oyunlarda ve nadiren video izlerken oluyor. Bilgisayar ya siyah ekranda kalıyor ve reset atmadan düzelmiyor, ya da direk kapanıp yeniden başlıyor. Sorunun ekran kartından kaynaklandığını düşünüyorum ve önerilerinizi bekliyorum.

Sistemim:
Ryzen 3600X
MSI B450 Tomahawk Max
Corsair 2x8 3200 MHz RAM
Samsung 970 Evo Plus 500GB
Gigabyte 5700 XT Gaming OC
High Power Performance GD 750W Gold

AMD ekran kartı mağdurlarının arasına hoşgeldiniz hocam. :D Ekran kartının driverini beklemekten başka çareniz yok gibi. Ya da eski stabil bir driver varsa onu da kurabilirsiniz.
Yani dediğim gibi aldığımdan beri yaşıyorum. Milyon tane sürücü çıkmıştır hiçbiri mi işe yaramaz? Böyle olacağını bilsem almazdım.
20.4.2 sürümünü kurmayı dene. Radeon Software'den otomatik undervolt yap. Ya da tam tersi biraz daha güç ver.
Dediğiniz sürümdeyim. İkisini de denedim bir farkı olmuyor.

[Rehber] AMD Ekran Kartlarında Siyah Ekran Hatası - Technopat Sosyal Bu konudaki çözüm önerilerini denediniz mi? Ayrıca Frekans Mhz değerini 100 değer düşürüp, güç limitini -10 yapıp deneyin. Eğer Radeon programından ayar yapacaksanız yaptığınız ayarların sıfırlanmaması için görsele eklediğim Windows ayarlarından hızlı başlatmayı aç (önerilen) kısmındaki tik işaretini kaldırıp kapatın.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı 3.PNG
    Ekran Alıntısı 3.PNG
    20,3 KB · Görüntüleme: 39
[Rehber] AMD Ekran Kartlarında Siyah Ekran Hatası - Technopat Sosyal Bu konudaki çözüm önerilerini denediniz mi? Ayrıca Frekans Mhz değerini 100 değer düşürüp, güç limitini -10 yapıp deneyin. Eğer Radeon programından ayar yapacaksanız yaptığınız ayarların sıfırlanmaması için görsele eklediğim Windows ayarlarından hızlı başlatmayı aç (önerilen) kısmındaki tik işaretini kaldırıp kapatın.
Teşekkür ederim deneyeceğim.
Sıkıntı sürücülerde değilse kartta olabilir. Değişim isteyin.
Alalı 3 ay oldu. Değişim yaparlar mı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı