Gigabyte 750W P750GM 80+ vs Corsair CX750F

fatihggk

Kilopat
Yer
Antalya
Gigabyte gece 599 TL'ydi
Corsair gece 759 TL'ydi
Hangisini tercih etmeliyim?

Lütfen bilen kişiler cevaplasın, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Corsair'i ben kullanıyorum ve memnunum. Fakat bir arkadaşımız sorun yaşamıştı. Işıkları yanmıyor vs. diye. Ama Gigabyte olan model Gold sertifikalı. Corsair Bronze. Sırf bu yüzden Gigabyte olanı seçerdim ben. Ayrıca ben Corsair'i 500TL gibi bir rakama almıştım.

Gece de konu açtım, Gigabyte önermediler, Corsair de kararsız kaldım ve şöyle bir şey var, 650W olan bile 1-1.2K'ya satılan PSU'lar var, işte malzeme konusu çok fark ediyor sanırsam.

Gigabyte'ın önerilecek yanı yok. Teste patlamış bir üründen söz ediyoruz.

Bütçeniz ve sistem özellikleriniz nedir?

Bütçe : 1k geçmeyecek.
` System Information
`~ > OS : Windows 10 PRO
`~ > Motherboard : ASUS PRIME X570-P AMD X570 AM4 Ryzen DDR4 4400MHz (O.C.) M.2 Anakart
`~ > CPU : AMD Ryzen™5 5600X Soket AM4 + Wraith Stealth 3.7GHz 32MB 65W 7nm İşlemci
`~ > RAM : Team T-Force Delta RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Siyah Gaming Ram
`~ > Graphic Card : XFX AMD Radeon RX 5600 XT 14GBS THICC II Pro 6GB GDDR6 192Bit DX12
`~ > CPU Cooler : COOLER MASTER MASTERLIQUID LITE 240 (120MMx2) AM4
`~ > M2 SSD : XPG SX8100 (512GB) (3500MB-2400MB)
`~ > SSD : Sandisk 128GB Ultra Plus SATA 3.0 SSD
`~ > HDD : Seagate 3.5" 1 TB
`~ > Safe : Xigmatek Mystic 9
`~ > PowerSupply : Xigmatek X-Power 650W 80+

` Equipment
`~ > Monitör : AOC 24" G2460PF 1ms 144Hz
`~ > Mouse : A4 TECH BLOODY A90 MULTI-CORE
`~ > Mousepad : Addison 70x30*3mm
`~ > Mousepad : XRades 40x40cm
`~ > Keyboard : Rampage KB-R7 3x LED RGB
`~ > Headset : RAMPAGE G16 7.1
`~ > Sound System : CREATIVE SBS A120 2+1 SPEAKER

Corsair CX750F ile olayı ucuza kapatabilirsiniz. Corsair'in global desteği de gayet güzel çalışıyor. Eğer bir tık yüksek seviye ürün istiyorsanız MSI MPG A750GF var. Aşağıya link ve inceleme bıraktım.

Bunu da akşam önerdiler, Corsair'i RGB'sinden dolayı tercih etmek istiyorum, ama bunu mu alsam karar veremedim, tabii bakınca MSI daha iyi gözüküyor Corsair'den, o yüzden çok kararsız kaldım. sizin tercihiniz hangisi olurdu? Yani arasında ki fiyat farkı için değer mi, olayın kötü tarafı Corsair gece 759 TL'ydi.

Ben Corsair kullanıcısıyım ama soracak olsanız sizin gibi bir bütçem varsa burada MSI'ı tercih ederim. Yapısı ve seviyesi olarak CX serisinden önde. Tabii biraz şanssız bir döneme denk gelmişsiniz. Corsair RMX ve MSI MPG güç kaynaklarında çok güzel indirimler vardı. Bu aralar ortalık duruldu.

Ne yazık ki evet ortalık karışık dediğim gibi Corsair tercih etmek istediğim şey RGB'sinden dolayı ama bilmiyorum arasında 150 TL gibi bir fark var.

Gece de konu açtım, Gigabyte önermediler
Kullanmadım şimdi yalan olmasın, sadece Gold sertifikası için söyledim onu. Ama önermedilerse eğer biliyorlardır onlar. Ben memnunum Corsair ile. Zaten çoğu PSU'yu Corsair marka kullandım ben ve sorun yaşamadım. Ama dediğim gibi yaşayanlar var, şans işi sanırım biraz.
Corsair tercih etmek istediğim
N11 üzerinden DEY Elektronik var, o bazen geceleri düşürüyor bu ürünün fiyatını. Ben de oradan almıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…