Gigabyte 880GM-USB3 anakart ve SSD uyumu

eL orfaNato

Hectopat
Anakartım 880GM-USB3, biraz eski bir anakart. SSD satın almak istiyorum fakat uyumlu mu diye araştırdım bulamadım.
Anakartıma hangi SSD'ler uyumlu? Ve satın almayı düşündüğüm aşağıda yazdığım SSD anakartıma uyumlu mu, nasıl öğrenebilirim?

-Samsung 860 Evo 500 GB 560-520MB/s SATA3 2.5" SSD (MZ - 76E500BW)

Son düzenleyen: Moderatör:
HDD takabiliyorsanız zaten bu SSD'yi kolaylıkla kullanabilirsiniz. SATA 3 ise tam hızı alabilirsiniz, SATA 2 ise alamazsınız.

Anakartınızda SATA 3 desteği yok. SATA 2 ile 300MB/s hızlarında kalırsınız. Ama zaten yüksek IOPS sayesinde performans farkı hissedersiniz.

HDD takabiliyorsanız zaten bu SSD'yi kolaylıkla kullanabilirsiniz. SATA 3 ise tam hızı alabilirsiniz, SATA 2 ise alamazsınız.

Anakartınızda SATA 3 desteği yok. SATA 2 ile 300MB/s hızları

O zaman hiç almaya gerek mu dersiniz? Sata 3 desteği yoksa anlamsız olacak gibi.
Ama mesela benim anakartın 880GM-A USB3 modeli SATA 3 destekliyormuş, acaba 2. elden yakın bir anakart değişimi yapsam ilerde, ya da daha farklı bi anakart alsam, bu SSD uygun fiyata düşmüş, kenara atmam mantıklı olur mu? O zamana kadar da performans farkından faydalanmış olurum?

Aslında düşününce tabii ki SSD'nin bilgisayara sağlamış olduğu harika performansın sadece okuma ve yazma hızlarına bağlı olmadığı anlaşılır. Anakartınız SATA 3 olmasa da her türlü bir HDD ile aldığınız performanstan daha fazlasını alacaksınız.

Bu anlattıklarımdan ötürü de kesinlikle almanızı tavsiye ederim. Sakın anlamsız olur diye düşünmeyin. Alın, hatta kenara da atmayın. Şu an kullandığınız anakarta takın. İleride anakartı değiştirip değiştirmemeyi düşünürsünüz.

500 GB Seagate Barracuda ile Samsung arasında kaldım. Bilginiz var mı?

SSD'yi satın aldım, bugün kurdum. Mevcut değerler bunlar, nasıl gözüküyor? Hızlanma hissedilir derecede arttı, daha seri diyeyim ya da. Hızından daha fazla faydalanma yolum yok değil mi bu anakart ile? Maksimum bu mudur?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    12,9 KB · Görüntüleme: 45
Sürücüleriniz güncelse başka bir şey yapmanıza gerek yok.

Dediğim gibi size asıl yardım eden şey IOPS değerleri.

Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

Şuan gözüken değerler de bir problem yok değil mi? HD Tune ile de baktım, sağlık kontrolünde bir sorun bulmadı.
Sadece mesela LoL oynadım bu akşam, SSD'ye win kurmadan önce, LoL dosyalarını yedekleyip aktararak taşıdım ama bir hata verip durdu. Onarmak, sonra da baştan kurmak zorunda kaldım. Sonra oyunu açmadı, ekran kartı driverini kurmayı unutmuşum onu kurdum. Ama sorun şu ki, oynarken fps drop yiyor. Çok ağır, komple donduran bir drop değil ama fps 110-140 civarlarından 30 a kadar düşüyor, çok net hissediliyor. Acaba SSD le alakalı olabilir mi yoksa driverlerden dolayı falan mıdır?

Tüm sürücüleri yüklediğinize emin olun. Her sürücü yüklü olmadığı için böyle bir sorun oluşmuş olabilir. Tüm Windows güncellemelerini yapın. Arkada çalışan programlar da anlık donmalara sebep olmuş olabilir.

SSD ile alakalı olduğunu hiç zannetmiyorum.

Ve eğer aldığınız SSD üzerinde Windows 7 kullanıyorsanız Windows 10 kullanmanızı öneririm. Windows 7 SSD'ler için Windows 10 kadar uygun değil diye biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…