Kaan GÜRSOY

Hectopat
Yer
İstanbul Büyükçekmece
Daha fazla  
Herkese merhabalar. Bundan yaklaşık 1 ay önce ilk defa karşılaştığım ancak hala devam eden ilginç bir sorunum var. Sorunu anlatmadan önce sistem özelliklerimi belirteyim:
  • GPU- Sapphire R9 285 2GB
  • CPU- AMD FX 6300
  • RAM - 8 GB HyperX
  • Anakart - Gigabyte 970A-DS3P
  • PSU- Aerocool KCAS 600w 80+ Bronze
  • SSD- 250GB Sandisk (tam modelini hatırlamıyorum)
  • HDD- 1TB Western Digital /500 GB Seagate (ikisini ayrı ayrı kullanıyorum deneme amaçlı)

Özellikleri belirttiğime göre sorunu anlatmaya başlayabilirim. Yaklaşık 1 ay önce arkadaşlarla beraber Life is Feudal oynarken (erken erişim ve optimizasyonu oldukça kötü, sistemi sömüren bir oyun) PC bir anda hata verip kendini kapattı. Isınmadan/zorlanmadan ötürü olduğunu düşünüp tekrar açmaya çalıştığımda PC tepki vermedi. Ardından tekrar açmayı denediğimde boot device göremedi. Ben de bunun üzerine SSD'mi değiştirdim ve sistem özelliklerinde belirttiğim SSD'ye geçiş yaptım. Ancak sorun bundan sonrada devam etti. SSD'nin yanı da HDD taktığımda SSD'yi görmez oldu. Ben de bir süredir (yaklaşık 1 ay) sadece SSD'ye bağımlı bir halde idare ediyordum ancak PC zorlanmazken bile SSD üzerine bir şeyler kurmaya çalıştığımda donup kendini kapatmaya başladı ve tekrar açtığımda siyah bir ekran karşıma çıkıp kesintisiz şekilde bir biplemeyle takılı kalıyordu. Ben de buna çözüm olarak PSU'ya aç kapa yapmak suretiyle reset atarak tekrardan PC'yi açıyordum. Araştırdığım kadarıyla kesintisiz bipleme PSU hatası ama PSU'nun güvenilir ve sertifikalı bir model olması ve bana daha çok sata hatası gibi gelen donma ve bir şeyler yüklerken kapanma durumu anakart arızasını aklıma getirdi. Bu konuda bilgili arkadaşlar fikirlerini söyler, yol gösterirse çok güzel olur :).
(NOT= SSD ve HDD'ler farklı slotlara farklı sata kablolarıyla takılarak denenmiştir.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı