Gigabyte 990FXA UD3 1866 MHz RAM 1333 MHz gözüküyor

ezmoces

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Elektrik teknikeri
Merhaba arkadaşlar. Foruma iki gün önce üye oldum ve üye olduğum gün uyarı aldım. Daha önce bir çok siteye üye oldum ama ilkkez başıma böyle birşey geldi. Kural kuraldır lakin bana göre çok ağır bir kural. Türk dili edebiyatı sınavı olsa bunu anlardım ama bir forum sitesine göre çok ağır bir kural. Neticede bilgi alış verişi yapıyoruz ve küfür argo cümleler kullanmadıktan sonra bu tarz cezaların olmaması gerektiğini düşünüyorum. Yeni konu açmak istemezdim fakat eski konularda tam aradığımı bulamadım. Gigabyte 990fxa ud3 ana kart kullanıyorum. İşlemci amd fx6100.Ram bellkeler gskill ripjawsx 8+8gb 1866mhz. Bios ta bellekler 1333mhz görüyor. 1866mhz olarak ayarlayıp çıkmama rağmen bilgisayarı kapayıp açınca tekrar 1333mhz görünüyor. Ram bellekler 3ve 4. slota takılı. Bios versiyonu 10a. Şuan ki en son versiyon 10e.

Son düzenleyen: Moderatör:
XMP varsa devreye sokun. Yoksa bellek zamanlamalarını yapılandırın. Sadece frekansı yükselttiğinizden o frekansa uyumlu zamanlama değerleri otomatik ayarlanmıyor ve tekrar eski haline dönüyor.

CPU-Z ile frekanslara ait bellek zamanlamaları öğrenilebilir:

BIOS'ta bu değerlerin girileceği yer:

Black Edition anakartlar için tasarlanmış BEMP profili de kullanılabilir. Bunun için AMD OverDrive gerekiyor:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…