Çözüldü Gigabyte 990FXA-UD5 (rev 1.0) BIOS güncelleme ile işlemci uyumu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

UBerk

Gigapat
Sosyal Tayfı
Makaleler
8
Anakartım 990FXA-UD5 (rev. 1.0). İşlemcim ise AMD Phenom II X6 1055T AM3. anakartımın BIOS'u 2011'den kalma. Ben de güncellemeye karar verdim. Sitesinde en yeni BIOS'un 2013 sürümü olduğu yazıyor. FX işlemci desteği için BIOS'unuzu güncelleyin yazıyor.

1) Eğer güncellersem sorun yaşama ihtimalim var mı?
2) Eğer güncellersem Phenom uyumu gider mi?

Anakartım: GA-990FXA-UD5 (Rev. 1.0) | Anakart | GIGABYTE

BIOS sürümleri: GA-990FXA-UD5 (Rev. 1.0) | Anakart | GIGABYTE
Kurmayı düşündüğüm BIOS:

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
  1. Güncelleştirme dosyası hatalı inmediği ve işlem hatalı tamamlanmadığı sürece sorun yaşamazsınız.
  2. Hayır, AM3 işlemcilere desteğini çektiklerine dair bir ibare eklememişler.
  1. Güncelleştirme dosyası hatalı inmediği ve işlem hatalı tamamlanmadığı sürece sorun yaşamazsınız.

Çözüm
Çok teşekkürler. Sizce yapmalı mıyım? BIOS'un türü CMOS. Nefret ediyorum. Bunu değiştirir mi?

CMOS diye bir BIOS türü yok. İkinci olarak, tabii ki BIOS güncellemesini yapmalısınız. Üçüncü olarak normal BIOS'un UEFI BIOS'a dönüştüren bir güncelleme şimdiye kadar görmedim. Zira donanımsal olarak 16 bit yerine 32 bit mimariye sahip mikro işlemciler gerektiriyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…