Gigabyte 990XA-UD3, AMD FX 6100 Oyun Oynarken Bilgisayar Kapanıyor

Eren Kaplan

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
  • İşlemci AMD FX X6 6100 3.3 GHZ
  • Anakart GİGABYTE 990XA-UD3
  • Ram CORSAIR VENGEANCE LOW PROFİLE DDR3 1600MHZ CL9
  • Ekran Kartı XFX HD6850 DUAL FAN 1 GİGABYTE 256 BİT
  • KASA THERMALTAKE V3 600 WATT MİDT ATX
  • İşletim Sistemi WİNDOWS 7 ULTİMATE 64 BİT

Bilgisayarım oyun oynarken bir anda kilitleniyor hiç bir şekilde işlem yapamıyorum veya kendini kapatıyor. Bilgisayarımın soğutmasının yetersiz olduğunu düşünüyorum. Üzerinde işlemcinin kendi fanı var kasada da 1 tane 120mm fan var. Bu bilgisayarı daha iyi soğutmak için ne yapmam gerekir? Bana önerebileceğiniz fan veya fanlar var mı ? Veya yapmam gereken başka bir değişiklik şimdiden teşekkürler.

OYNANAN OYUNLAR: Euro Truck Simulator 2, GRİD 2.

Öncelikle iyi bir işlemci soğutucu gerek ;

Hyper212 Evo tercih edilebilir.

Ekran kartının tozunu almanızı tavsiye edebilirim.

Windows 8.1 kurarsanız tam performans olur

Öncelikle iyi bir işlemci soğutucu gerek ;

Hyper212 Evo tercih edilebilir.

Ekran kartının tozunu almanızı tavsiye edebilirim.

Windows 8.1 kurarsanız tam performans olur
Birde egzoz fan alması gerek.

Yorumlarınız için teşekkürler

- - - Güncellendi - - -

Egzoz fan nedir ?

İçerideki havayı dışarıya çıkartmalı yani Yan kapağa yada alt kısma takabilirsiniz.

Pekala tamam teşekkürler yorumlarınız için işlemci fanını değiştiricem ve kasaya da egzoz fan takıcam Bu arada egzoz fan nereden bulabilirim ve ben takabilir miyim ?

Boşta ve yükteykenki sıcaklık değerlerini söyleseniz daha iyi yargılardık. Fakat eğer eminseniz de termal macun değişimi, CPU fan ve 1-2 kasa fanı işinizi görecektir. Bütçenize bağlı tabii bunlar.

Core temp diye bir program yükledim ve şu anda pcde mozilla da bu forum sitesi açık ve torrentde 5 gigabytlık bir indirme yapıyor.

Yazan sıcaklık: Min:23C Max:37C

Minimum sıcaklık bazen 22 ye düşüyor bazen 24-25 e çıkıyor ama aşağı yukarı bu sıcaklıklarda max sıcaklık stabil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…