Çözüldü Gigabyte 990XA-UD3 Anakartta GSkill Ripjaws 1600 MHz RAM'e Overclock Yapma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
7
Yer
Gotham City / U.S
Daha fazla  
Meslek
Süper Kahramanlık( Gotham Şehrinin Bekçisi)
Beyler benim işlemcim amd FX-6300 ve çoğu sitede AMD için 1866 MHz RAM öneriyorlar. Ben de bilmeden 1600 MHz almıştım şimdi bunu nasıl 1866 yapabilirim? Anakartım Gigabyte 990XA-UD3 Rev3. Birisi yardım ederse çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
1866MHZ bellek önerilmesinin sebebi AMD FX serisi işlemcilerin desteklediği maxsimum bellek frekans hızının 1866MHZ olmasıdır.
Eğer 1600MHZ bellekler aldıysanız hiç dert etmeyin, 1866'ya OC etseniz bile fark yaşamayacak veya hissetmeyeceksiniz.
Sadece, yeni bir sistem toplanıyorsa 1866MHZ almak daha mantıklı diye öneriyoruz.

Sorunuza gelirsek BIOS ekranına gelip bellek frekans hızını 1600'den bir üst kademe olan 1866MHZ'ye çekebilirsiniz.
BIOS menüsü hakkında bir tecrübeniz var mı? Daha önce girip 3-5 ayar yaptınız mı?

Hocam kurban bayramı dolayısıyla giremedim. Kendim yaptım 1866 MHz. CL değerlerini yükselttim voltaj değerlerini de yükselttim ve sorunsuz oynuyorum. Teşekkürler yine de hocam yardımlarınız için. Konu kapatılabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçmiş bayramınızı kutlayaraktan konuyu edebi bir yolculuğa uğurluyoruz o halde, herhangi bir hata almanız halinde yeni bir konuda ismimi etiketleyebilirsiniz. @SypeR

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…