Gigabyte 990XA-UD3 sistem toplanır mı?

ErhanH

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhabalar.

4 sene kadar önce belki birgün toplarım umudu ile 250 TL gibi bir rakkama GIGABYTE marka GA-990XA-UD3 (rev 1.1) model anakart satın almıştım. Daha sonra imkan ve şartlarımın müsaade etmemesi sebebiyle o gün bugündür paketinden dahi çıkartmadan saklıyorum. Donanım konusunda yeterli tecrübeye sahip olmadığım için bir kaç konu hakkında bilgisi olan arkadaşların tavsiyelerini rica edeceğim.

O günün şartlarında niyetim bu anakartın üzerine bir AMD FX 6300 gibi bir işlemci alıp kullanmaktı ancak dediğim gibi kısmet olmadı. Tavsiyenize ihtiyaç duyduğum konuya gelirsek;

Sizce bugünün şartlarında bu anakart için yatırım yapmaya değer mi? Yoksa yeni bir sistemi (INTEL veya AMD) başka bir anakart üzerinde toplamamı mı tavsiye edersiniz? Bir de şu var ki, bu anakart ile ilgili internette okuduğum bir kaç mide bulandırıcı yorum sebebi ile çekincelerim var. Varsa kullanan arkadaşların da yorumlarını öğrenmek isterim.

Cevabınızı vermeden önce bilmeniz gereken birkaç husus da şudur ki; Gece gündüz denemeden çok fazla oyun oynayan biriyim. Ekonomik nedenler de düşük yada orta ayarlarda oyun oynamayı yadırgamam.

Not: İlk defa bir forum ortamına üye olup bir konu açıyorum. Herhangi bir kusur işlediysem cahilliğime vermenizi rica ederim.

Teşekkürler

Bütçeniz nedir ?

Bütçeniz nedir ?

Açıkçası bir bütçe belirlemedim. Şu aşamada sistem tavsiyesinden ziyade elimdeki anakartı kullanmanın ileriye dönük bana yarar mı yoksa zarar mı vereceğini öğrenmek. Eğer kullanabilceğim bir anakart ise sadece bir kasa (ZALMAN Z3) ve bir işlemci (Muhtemelen FX 6300) alıp elimdeki sistemindeki 6 GB ram, 3 x 500 gb hdd ve GT 430 ekran kartını ekleyerek bir süre daha kullanmak. Daha sonra da eski parçaları ekran kartımdan başlayarak zamanla tek tek değiştirmek. FX 6300 dememin sebebi ise FX 8... serisi bir işlemcinin benim için fazla pahalı olması. Şu an kullandığım pc de Celeron G1610 (1151 pin) işlemci var. Ana kartım da ise Casper'ın makinası olduğundan herhangi bir marka ve model yazmıyor. Casper a karşı olan ön yargılarımdan dolayı bu anakarta yeni bir işlemci almaya sıcak bakmıyorum. Tavsiyeleriniz doğrultusunda anakartımın çöp olduğu sonucu çıkarsa o zaman Şubat 2017 sistem tavsiyeleri bölümündeki bir modeli parça parça toplamaya çalışacağım.

Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…