Merhabalar.
4 sene kadar önce belki birgün toplarım umudu ile 250 TL gibi bir rakkama GIGABYTE marka GA-990XA-UD3 (rev 1.1) model anakart satın almıştım. Daha sonra imkan ve şartlarımın müsaade etmemesi sebebiyle o gün bugündür paketinden dahi çıkartmadan saklıyorum. Donanım konusunda yeterli tecrübeye sahip olmadığım için bir kaç konu hakkında bilgisi olan arkadaşların tavsiyelerini rica edeceğim.
O günün şartlarında niyetim bu anakartın üzerine bir AMD FX 6300 gibi bir işlemci alıp kullanmaktı ancak dediğim gibi kısmet olmadı. Tavsiyenize ihtiyaç duyduğum konuya gelirsek;
Sizce bugünün şartlarında bu anakart için yatırım yapmaya değer mi? Yoksa yeni bir sistemi (INTEL veya AMD) başka bir anakart üzerinde toplamamı mı tavsiye edersiniz? Bir de şu var ki, bu anakart ile ilgili internette okuduğum bir kaç mide bulandırıcı yorum sebebi ile çekincelerim var. Varsa kullanan arkadaşların da yorumlarını öğrenmek isterim.
Cevabınızı vermeden önce bilmeniz gereken birkaç husus da şudur ki; Gece gündüz denemeden çok fazla oyun oynayan biriyim. Ekonomik nedenler de düşük yada orta ayarlarda oyun oynamayı yadırgamam.
Not: İlk defa bir forum ortamına üye olup bir konu açıyorum. Herhangi bir kusur işlediysem cahilliğime vermenizi rica ederim.
Teşekkürler