Gigabyte 990XA-UD3 XMP Problemi

evrenbaskan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Sanırım konumu büyük harflerle açtığım için yönetici arkadaş tarafından silinmiş. Konu başlığındaki anakarta sahibim (rev 3.0). İşlemcim AMD FX8320. Gskill'in 2x4GB 1866MHz 14900CL9D RAM kitini satın almıştım ve XMP profile ile orijinal hızında ve gecikmesinde sorunsuzca kullanıyordum. Aynı RAM kitinden bir tane daha satın aldım. Channel A ve B karşılaştırması yaparak ilk kitle, ikinci kitin birebir aynı olduğunu teyit ettim. Yeni aldığım kitler de XMP profile ile sorunsuzca çalışıyor. Ancak hepsini beraber XMP prpfile ile çalıştırmaya çalıştırdığımda "boot failure detected" hatası alıyorum. XMP devre dışı olduğundan RAM'ler 1600MHz frekansında, CL11 gecikmeyle sorunsuz çalışıyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

Not: Anakartın BIOS'u güncel.

@Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Ramlerin hepsi, birbirinin aynısı. Zaten şu an da Dual Channel çalışıyor. Siz, sorunumu yanlış anladınız sanırım.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı