Gigabyte A320M-DS2 S/L/V RAM uyumsuzluğu

Bay Ares

Megapat
Daha fazla  
2 ay önce bir sistem topladım. Bundan 1 ay önce sistemim aniden kapandı ve bir daha açılmadı. Tüm parçaları servise gönderdim ve RAM'in yandığını söylediler. Anakart ile RAM frekansı arasında uyuşmazlık olabilirmiş. RAM frekansını anakartın desteklediği şekilde ayarlayabilir miyiz ?

Anakart: GIGABYTE A320M-DS2 S/L/V DDR4 DVI AM4

RAM: KINGSTON HX426C15FB/8 8 GB DDR4 2666 Mhz HyperX Fury

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM tercihi zaten anakartın desteklediği niteliklerde tercih edilir. Kafana göre birden fazla RAM alıp JEDEC zamanlamalarıyla oynayıp birbirleriyle uyumlu hale getirmeye çalışmak doğru değildir.

HX426C15FB/8 RAM'ine ek olarak bir 8 GB daha takmak istiyorsan aldığın RAM'in aynısını almaya özen göstermelisin. Kullandığın HX426C15FB/8 RAM stoklarda olmadığı için var olan belleğinle aynı bellek zamanlamasına uygun bir RAM tercih etmelisin. Alman gereken 4 veya 4 GB 1.2v 2666 MHz CL15 bir bellek. Ayrıca en ucuz Ryzen işlemcinin 2666 MHz bellek frekansı desteği var. Uyumsuzluk gibi bir söz konusu olamaz.

Eğer konuda belirttiğin RAM yandıysa o ürün ömür boyu garanti kapsamında. Distribütör firma veya aldığın yer ile iletişime geçebilirsin.

Öncelikle cevabın için teşekkür ederim. Bir bilgisayarcı aracılığıyla topladım sistemi yani parçaları kendim seçmedim. 8 GB RAM bana yetiyor ekleme yapmak istemiyorum. Ürünü garantiye gönderdim ve yenisini yollayacaklar. Sizin söylediklerinizden anladığım anakart ile ram'ın uyumsuzluğun söz konusu olmadığı. Doğru mudur ?

Evet tam uyumlu.
Çok sağol. Peki seni bulmuşken sorayım bazen bilgisayarımda ses takılması oluyor. Dııırt diye 1 saniyelik takılıyor o sırada ekran mouse filan da donuyor nedeni nedir acaba ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…