Çözüldü Gigabyte A320M-H ile OC yapılabilir mi?

• Konuyu başlatan aabcc
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 18
  • Görüntüleme 6.960
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
4
Arkadaşlar işlemcim Athlon 3000G, anakartım A320M-H. Şimdi ben BIOS'u kurcalarken frekans ayarlarında bir ayara rastladım, CPU saati hızı yazıyordu, bu ayarı ben arttırabiliyordum. Hatta arttırdım ama ne olur ne olmaz diye kaydetmedim. Fotoğrafı da var.

20210113_232740.jpg

Benim bildiğim benim anakartta (A320M-H) OC yapmak mümkün değil, ama ben bu ayarı oynayabiliyorum. Nasıl oluyor bu iş? 3.9 GHz yapıp kaydedersem yine normal hızında mı çalışacak? Yoksa OC yapabilecek miyim?

Yarım yıl oldu neredeyse, nasıl yeni öğrendim hâla aklım almıyor.
Eğer 3 kişiye çözüldü atabilseydim hepinize atardım, ama ne yazık ki 1 kişiye atacağım. O da ilk doğru cevabı veren kişi. Hepinize çok teşekkür ederim, aydınlattınız beni.
Athlon için açık idi, sonraki güncellemelerde o da kapatıldı sanırım.

RAM OC açık.
Ben hiç BIOS güncellemedim.

Evet hocam. Athlon APU ile oluyormuş.

İhtiyacın yoksa işlemciyle pek oynama.
Yalnız APU kullanıyorsan RAM ile oynayabilirsin.

Bu arada min. B350 lazım, B450 değil.
Ben zaten oynamak istemiyorum, bu konuyu OC yapmak için değil de OC yapabilir miyim ki diye öğrenmek için açtım. Belki ileride ekran kartı takarsam yapardım ama doğru diyorsunuz, eğer ileride kaldırdılarsa ters giden birşey olmuş demek ki. RAM'ler içinse bende XPG (Valla X'li bişeydi ama adını unuttum) yok. Sistem belleği çoklayıcısı diye birşey var, onu 2400'ten 3200'e çıkarttım. Bir oyunda FPS'm 60'dan 72 gibi değerlere çıkmıştı.

Benim anakart ta 320M-H overclock denedim. 3.9GHz kadar çıkarttım. Bu arada 3.6 3.9 arasında çok büyük fark var. Onu ögrenmiş oldum. 40 dakika filan Forza oynadım. Sonra siyah ekrana düştüm. Klavye mouse güç gelmedi. Anakarttan pili çıkarıp taktıktan sonra sisteme güç gelmeye başladı. Tavsiye etmiyorum sistem yanabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı