Gigabyte A320M S2H anakart ile ReSize BAR nasıl açılabilir?

By Maskely

Hectopat
Daha fazla  
Sistemim:
  • Gigabyte A320M S2H.
  • RX5500 XT 4 GB.
  • R5 1600 AF.

BIOS menüsünde SAM / ReSize BAR özelliği çıkmıyor. Bu rehberi okudum ve birebir aynısını yaptım fakat yine açamadım. Biraz daha araştırdım ve bu videoyu buldum fakat video çok karışık pek bir şey anlayamadım. Tavsiyeniz var mıdır?

İlk önce BIOS'tan "Above 4G Decode" özelliğini açman gerekiyor. Bu özelliği açtıktan sonra Resizeable Bar seçeneğini görebilir ve açabilirsin.

Biraz daha araştırdım ve bu videoyu buldum fakat video çok karışık pek bir şey anlayamadım. Tavsiyeniz var mıdır?
ReBarUEFI aracı, anakartınız Resizable BAR desteklemiyorsa kullanmanız gereken bir araç. Sizin anakartınız çok büyük ihtimalle destekliyordur. Resizable BAR'ın aktif olabilmesi için bazı şartlar var. Bunları kontrol etmek için GPU-Z indirip Advanced menüsündeki Resizable BAR sekmesinden ekran görüntüsü paylaşın. Örnek bir görüntüyü aşağı ekledim.

Bir sıkıntı gözükmüyor. BIOS güncelleyip BIOS'taki Peripherals sekmesine tekrar bakın.
Bios güncel
Araştırmama göre bazı Gigabyte anakartlarda bu sorun oluşuyormuş. Bu linkteki arkadaş çözebilmiş fakat çok karışık. Rebaruefi uygulamasını deneyin belki işe yarar. ReBarUEFİ
Sadece kendi anakartı için olan modlanmış bios güncellemesini paylaşmış

Sizce buna kafa yorup açmaya gerek var mı yoksa çok da önemli birşey değl mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…