Gigabyte A320M S2H anakarta hangi işlemciler uyar?

Aykutbrt

Kilopat
Merhabalar, dün konu açmıştım ve bana AMD tarafına yönel denilmişti ve öyle yaptım. Dün bir ilana baktım işlemci ve anakart satan birini buldum. Ryzen 3 1200 anakart ise Gigabyte A320M S2H anakartı. Bunları alacağım ama aklımda şu var. Ben bu anakartı alırsam Ryzen 7, Ryzen 5 işlemcileri de alabilir miyim sonradan? Mesela Ryzen 5 3600 alacağım diyelim destekler mi? 2. nesil falan yazıyordu sitede. Ve Ryzen 3 1200 için n/a yazıyordu bu desteklemediği anlamına mı geliyor? Adam video attı oyun oynarken falan FPS testi attı anakartı işlemciyi gösterdi attı. Ama çalışıyor o işlemci o anakartta. Sitede n/a yazıyor. Ben mi yanlış biliyorum n/a ne anlama geliyor? Sizce alınır mı bu anakartı? İşlemciyi kesin alacağım param buna yetiyor. Toplam anakartla 530 TL dedi. Sizce MSI A320M'a Pro'yu mu alayım 325 TL'ye 0, yoksa bu anakartı mı alayım? Değer mi sizce 25 TL fazla vermeye?

İlerde 3600 alma gibi bir düşüncen var ise en az Chipset olarak B450 bakmanı tavsiye ederim.
Merhabalar hocam konu sahibiyim ceza aldım da. Yani onu alıcak kadar param yok. Anakartı alıcak kadar param yok. Yani en fazla gücüm bu anakarta yetiyor. Sıkıntı çıkar mı? Gigabyte A320M A PRO anakartında. Yani en fazla bunu alabilirim indirimdeyken. Ryzen 5 3600 alsam felan?

Anakart destek sayfasında desteklenen işlemciler gözüküyor, 3. nesil Ryzen 9 3950X işlemciyi bile desteklediği yazıyor herhalde sıkıntı çıkmaz.

İlerde 3600 alma gibi bir düşüncen var ise en az Chipset olarak B450 bakmanı tavsiye ederim.
Bir sorum daha olucak. Ben gigabyte A320M S2H anakartını alsam,ryzen 7 ve ryzen 9 işlemcileri kullanabilir miyim? N/A yazıyor anlamadım ne demek bilmiyorum. Yani şuan da hesapladım da heralde bütçem bu anakarta yeticek. Hangi işlemcileri kullanabiliceğimi nerden anlayabilirim? Nasıl anlayabilirim daha doğrusu?

Baktım zaten buraya. Bazı işlemcilerin yanında N/A yazıyor bu ne demek desteklemediği anlamına mı gelir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…