Gigabyte A320M S2H'de 5.nesil işlemci takılır mı?

larox

Centipat
Daha fazla  
Anakartım Gigabyte A320M S2H rev3 Yeni anakart alacak bütçe yok Ryzen 5 5500 almayı düşündüm. İşlemcim R3 3100 pini kırıldı,
Anakartımın sitesine baktım BIOS güncellemesi için "F4b" yazıyor F4 yazmıyor, R5 5500 F4 BIOS desteği istiyor anlamadım sipariş verip taksam
Anakartı da bir şekilde F4b ye güncellesem sorun cıkartır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:

Destekliyor. F4 yazmasının sebebi ve F4B olması güncelleme gelmiş olması, yani F4a, b diye. En günceli indirip kurun ve sonra 5500 takın çalışacaktır.

Teşekkür ederim. Peki bu anakartı nasıl güncelleyebilirim? Elimde çalışan bir işlemci yok şuan.Bir flash bellek ile ya da farklı bi şey ile nasıl halledebilirim?

Teşekkür ederim. Peki bu anakartı nasıl güncelleyebilirim? Elimde çalışan bir işlemci yok şu an. Bir flash bellek ile ya da farklı bir şey ile nasıl halledebilirim?
Anakartınızın garantisi devam ediyorsa servisten böyle bir talepte bulunabilirsiniz. Veyahut bildiğiniz bir bilgisayarcı varsa ve ellerinde güncelleme için Ryzen bir işlemci bulunuyorsa yardımcı olabilirler. Çünkü mevcut anakartınızda bir Flash BIOS tuşu bulunmuyor.

Teşekkür ederim.Bilgisayarcılar uğraşmıyor ben de boşuna uğraşmak istemiyorum,Ryzen 5 5500 yerine R5 3600 alsam sizce aynı performansı alır mıyım?

Teşekkür ederim.Bilgisayarcılar uğraşmıyor ben de boşuna uğraşmak istemiyorum,Ryzen 5 5500 yerine R5 3600 alsam sizce aynı performansı alır mıyım?

İkisi arasında çok fazla fark ama yine de Ryzen 5500 alınır.

Tavsiyeleriniz için Teşekkür ederim.Şuan bilgisayardan yazıyorum ama işlemci satın almadım,Dün gece bir umutla işlemcimi çıkarıp yanıma falçata aldım ve 2-3 saat uğraştım tüm yamuk pinlerle, çalışmaz sandım çünkü 2 tane kırık pin vardı ve yamuk pinleri düzeltirken 1 tane daha kırıldı ve umudumu yitirdim.Devam ettim düzeltmeye, sonra bitirdim yattım.Biraz önce takmaya çalıştım işlemciyi zorlandı biraz sert basarak pinler yerleşti.PC'yi başlattım çalıştı Bilgisayar fanları çalıştı ama ekran gelmedi galiba çalışmıyacak dedim sonra fanı takmaya çalıştım ram oldugundan olmadı.Ram'i çıkarttım fanı taktım sonra rami takmayı unuttum o arada heyecandan başlattım Ekranda sinyal yok yazısı çıktı dedim ki olmadı maalesef sonra bi gördüm ram'i takmamışım yeniden bi umut taktım ram'i sonra Ekranda anakartın markası belirdi çalıştı.Uzun zaman sonra bu kadar mutlu oldum.

İfadeler: Vio
Besleme ya da topraklama pinidir. Eğer fazla şekilde pin zarar görmediyse işlemci her zaman çalışır.

Besleme ya da topraklama pinidir. Eğer fazla şekilde pin zarar görmediyse işlemci her zaman çalışır.
Besleme ya da topraklama kırıldıysa bi performans düşüşü hissedilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…